Edirne'de otizmli çocuklar için poliklinik oluşturulacak

Edirne'de Otizm Farkındalık Günü kapsamında Edirne Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde program düzenlendi. 'Ailelerle ve Uzmanlarla Buluşma' adı altında düzenlenen programda konuşan Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker, otizmli çocuklar için 15 günde bir poliklinik oluşturulacağını ve spektrum bozukluğu olan çocuklar için toplantılar yapacaklarını belirtti.

Edirne'de otizmli çocuklar için poliklinik oluşturulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Üniversitesi işbirliğinde "Ailelerle ve Uzmanlarla Buluşma" programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Görker, otizmin erken çocukluk döneminde çıkan bir bozukluk olduğunu vurguladı.

Görker, erken tedaviye başlamanın iyi sonuçlar verebileceğinden bahsetti.

Ailelere otizmin ne olduğunu anlatmanın önemine değinen Görker, “Bu uzun soluklu yola birlikte gireceğiz demeliyiz. Bu tedavilerin sonucunda ulaşmak istediğimiz çocukların taklit yeteneklerini arttırmak konulma becerilerini ve dikkat becerilerin arttırmak. Evde eğitim devam etmesi gerekiyor. Konuşma yetesi az olan çocuklarda odak dikkatini kazanmadı lazım. Bu da ailenin desteğiyle beraber öngörülebilir. Otizm tanı tedavisinde kliniğimizde bazı gelişmeler oldu.” Dedi.

Otizmli çocuklar için 15 günde bir poliklinik oluşturulacağını açıklayan Görker, spektrum bozukluğu olan çocuklar için toplantılar yapacaklarını belirtti.

Görker, polikliniğin iki haftada bir Perşembe günleri sabahtan akşama kadar hizmet vereceğini dile getirdi. İl Sağlık Müdürü İshak Yıldırım ise konuşmasında, otizm bir engel olmadığına, farkındalık olduğuna dikkat çekti. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN