Edirne'de ki depremzedelerin ihtiyaçları ücretsiz marketlerden karşılanıyor

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından depremzedelerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalar devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde oluşturulan yardım toplama merkezinde çalışmalar devam ederken depremzedeler için oluşturulan ücretsiz marketten tüm ihtiyaçlar karşılanabiliyor.

Edirne'de ki depremzedelerin ihtiyaçları ücretsiz marketlerden karşılanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde ağır tahribata yol açan depremin ardından tüm yurtta vatandaşlar yardım için tek yürek oldu.  Deprem bölgesinde ve Anadolu’nun çeşitli noktalarını akrabalarının yanına giden depremzedeler için yaralarının sarılması için çeşitli kampanyalar gerçekleştirildi.
                Edirne'de başlatılan yardım seferberliğine duyarsız kalmayan vatandaşlar gece gündüz demeden çalışmalara destek verdi. Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını ücretsiz karışlayabilmesi için oluşturulan İmece Market, yaraların sarılmasına katkı sağlıyor.

Depremzede vatandaşlar, oluşturulan markette, giysi, hijyen malzemesi, çocuk bezi, çocuk maması gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Markette ve yardım merkezinde görev alan ekipler buradaki eşyaları tasnif ediyor, raflara yerleştiriyor ve gelen depremzedelere yardımcı oluyor.

Ellerinden geldiği kadar depremzede vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını söyleyen vatandaşlardan Şengül Söztutmaz, el emeği göz nuru patik, yelek ve şal gibi ürünleri Atatürk Kültür Merkezi'nde oluşturulan yardım merkezine getirdiğini aktardı.

"Edirne'de güzel bir yardımlaşma ve dayanışma oldu "

Yaraların sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak istediklerini ifade eden Söztutmaz, "Patik, şal, yelek gibi el emeği ürünler getirdim. Hepsini kendim ördüm. Rabbim bir daha böyle günleri yaşatmasın. Edirne'de güzel bir yardımlaşma ve dayanışma oldu. Herkes depremden etkilenen vatandaşlar için tek yürek oldu. İnşallah bu birlik bu şekilde devam eder. Rabbim Devletimizden milletimizden Allah razı olsun. Yaşanan can kayıplarından dolayı çok üzgünüz. Allah rahmet eylesin. Sağ çıkanlara da şükürler olsun" dedi.