Edirneliler, kente gelen depremzedeler için tek yürek oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bölgede yaşayan depremzedeler, farklı illere göç etmeye başladı. Edirne'ye gelen depremzedeler için oluşturulan ücretsiz sosyal markette 7'den 70'e herkes gönüllü olarak görevalıyor.

Edirneliler, kente gelen depremzedeler için tek yürek oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına duyarsız kalmadı. 7'den 70'e herkes depremzedelerin yaralarının sarılması için tek yürek oldu. Vatandaşlar başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya katılıyor.

Edirne'de, Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyaları kapsamında toplanan malzemeler, tasnif edilerek hazırlanıyor. Vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan toplama merkezinde deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırladıkları eşyaları getirmeye devam ediyor.

Vatandaşlar eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık giysi, katalitik soba, hijyen malzemesi, kuru bakliyat, yatak, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması ve çizme gibi eşyaları deprem bölgesine gönderilmesi için toplama merkezine getiriyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan sosyal marketten depremzedeler ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Depremzedeler birçok ihtiyacını sosyal marketten karşılıyor. Sosyal marketin kapasitesi artırılarak depremzedelerin ihtiyaç duyacağı ürünlerinde çeşidi artırıldı.

Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu giderek hazırladıkları eşyaları yetkililere teslim edebiliyor.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN