• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 'Kadına Şiddete Hayır Farkındalık Konseri' düzenlendi

Edirne'de 'Kadına Şiddete Hayır Farkındalık Konseri' düzenlendi

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu tarafından 'Kadına Şiddete Hayır Farkındalık Konseri' düzenlendi.

Edirne'de 'Kadına Şiddete Hayır Farkındalık Konseri' düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konser, "El Kaldırma, Gönül Al" sloganıyla Türk Ocağı Caddesinde gerçekleştirildi.

Konserde solist, Yıldıray Öztürk, Gökçe Bahar Ercan, Müzeyyen Çağlar ve Efe Çakmak solo performans sergiledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri konseri öncesi "kadına el kalkmaz" projesi kapsamında broşür dağıtarak KADES uygulaması hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Harun Tohumcu konserde yaptığı konuşmada, müdürlük olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm güçleriyle çalıştıklarını dile getirdi.

Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğuna teşekkür eden Tohumcu, "Bu konserin kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda umuda giden bir bakış açısı oluşturması ümidini taşıyoruz." Dedi.

Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Bahçe ise konserde "kadın ve anne" temalı eserler seslendirdiklerinin altını çizdi.

Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Bahçe, "Maalesef her sosyal seviden kadın şiddete maruz kalabiliyor. Biz bugün bu yaraya ve acıya farkındalık katmak istedik." şeklinde konuştu.

Konser sonunda Tohumcu, Topluluk Müdürü Gökçe Bahar Bahçe'ye çiçek vererek üyelere teşekkürlerini sundu.  Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar