• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de dere ıslahı ve taşkın koruma çalışmaları başladı

Edirne'de dere ıslahı ve taşkın koruma çalışmaları başladı

Edirne'de taşkınların önüne geçmek amacıyla dere yatağı ıslahı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Edirne'de dere ıslahı ve taşkın koruma çalışmaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce 3 kez taşkın yaşanan Uzunköprü İlçesine bağlı Aslıhan Köyü’ndeki dere de DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından ıslah çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Edirne’de taşkınlara karşı derler ıslah ediliyor. Kentte kış tedbirleri kapsamında önlemler alınmaya başlandı. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince taşkına neden olabilecek dereler tespit edildi. Ardından da temizlik ve ıslah çalışmalarına başlandı.

Edirne’de kış tedbirleri kapsamında dereler ıslah edilmeye başlandı. İş makineleri yardımıyla dere yatakları temizlenip, taşkın seddeleri güçlendiriliyor.

İlk olarak ıslah edilmesi gereken dereler tespit edildi. Ardından belirlenen noktalarda çalışma başlatıldı.

Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyünün muhtarı Aliman Beyaz, köyde geçtiğimiz yıllarda 3 kez taşkın yaşandığını belirtti.

Köyün doğal afetlerden zarar görmemesi için çalışmaların yapıldığını dile getiren Beyaz, “2014 yılında DSİ tarafından taşkın koruma ve dere ıslahı çalışması yapılmıştı. Ekipler yine bir çalışma başlattı ve köyümüzden başlayıp Edirne-Uzunköprü yolunun geçtiği alana kadar olan 1,5 kilometrelik alanda temizlik çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında dere yatağının genişletiliyor ve sette yükseltiliyor. Bu çalışmadan sonra suyun debisi ne kadar yükselirse yükselsin akış sağlanacak ve köyde bir daha taşkın yaşanmayacak.” Şeklinde konuştu.   Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ