• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de bulunan HİS göletlerinin doluluk oranı yüzde 30

Edirne'de bulunan HİS göletlerinin doluluk oranı yüzde 30

Edirne'de bulunan 670 HİS göletinin 80'i yetersiz yağış nedeniyle kururken toplam doluluk oranı ise yüzde 30 seviyesine düştü.

Edirne'de bulunan HİS göletlerinin doluluk oranı yüzde 30
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 5. Birleşimi İl Genel Meclis Başkan Mehmet Geçmiş başkanlığında devam etti.

Toplantı, geçmiş toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başladı. Daha sonra komisyon raporlarına geçildi.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül meclis üyelerine sundu.

Yeraltı Su kaynaklarının her geçen gün azaldığı söyleyen Sarıgül, günümüzde İl Özel İdaresi olarak özellikle son yıllarda HİS göletlerinin yapımına büyük önem verdiklerini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Edirne’deki HİS göletlerini son durumunu paylaşan Sarıgül, “Ülke hayvancılığının önemli bir bölümünü oluşturan mera hayvancılığında, hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Hayvan İçme Suyu (HIS) göletlerine gereksinim duyulmaktadır. Tarımsal hizmetler müdürlüğümüz tarafından yapılan ve köylerimizin hizmetine sunulan HIS göletlerinin ilimizin ve ülkemizin hayvancılık alanındaki gelişimine çok önemli destek sağlamaktadır. Bunun için meralarda özellikle su kaynağı olmayan yerlerde, hayvanların su ihtiyacını karşılamak önem arz etmektedir. Bu kapsamda hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımızın hayvan otlattığı bölgelerde hayvancılığın gelişimi ve hayvan içme suyu ihtiyacının temini amacıyla belirlenen bölgelerde ilimizde toplam 670 adet HİS göleti projesi hayata geçirilmiş ve ihtiyaç duyulan yerlere gölet yapımı devam etmektedir.” Dedi.

Sarıgül, kentte toplamda 670 HİS göletinin bulunduğunu ve 80’inin yağış yetersizliği nedeniyle kuruduğunu iletti.

Kuruyan göletlerin 50’sinde genişletme ve temizleme çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Sarıgül, kent genelinde HİS göletlerinin doluluk oranının yüzde 30 olduğunu duyurdu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar