Barmanbay aday adaylığını açıkladı

Edirne'de radyo programlarıyla ünlenen ve aynı zamanda esnaf olan Metin Barmanbay Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı.

Barmanbay aday adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Barmanbay düzenlediği basın toplantısında, AK Partiden Belediye Başkan aday adayı olduğunu duyurdu.

Resmi sürecin henüz başlamadığını ifade eden Barmanbay, yarışı erken başlatmak istediğini söyledi.

Başkanlık yarışına daha önce başlayan aday adaylarının olduğunu belirten Barmanbay, “Kısmet olursa Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'nin yüzüncü yılında bu muhteşem yüzyıla girerken bu sürecin içerisine ben de iktidarın gücünü kullanmak ve iktidarın gücünü bu şehre taşımak istedim. Bu gücü bu şehirde eş değer pozisyonda kullanarak var olan güzelliklere daha fazla güzellikler katmak adına aday adaylığımı ben de açıklamış bulunuyorum" dedi.

Barmanbay, seçim vaatlerini şimdilik gizli tutmak istediğini dile getirerek, “"Bu aday adaylık sürecinde değil resmi olarak aday olduğumuzda açıklayacağımız bir durum.  Olur, da bu yarışın içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı ben olmazsam, olacak olan diğer arkadaşla bunu istişare edip bu şehir için ne yapılabilir? Biz bu şehre ne kazandırabiliriz? Bunu o zaman aktarmış olacağım" şeklinde konuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın çok iyi çalıştığını vurgulayan Barmanbay, kendine göre en büyük rakibinin İba olacağını ileri sürdü.

İba’nın resmen aday olmadığını ama kendisine göre yarışın ikisi arasında geçeceğini aktaran Barmanbay, “Belgin Hanım olursa yanındayız, ben olursam inşallah yanımda olurlar.  Bu bir yarış. Bu sürecin içerisinde ne kadar yol alabilirim onu düşünmek istedim. Edirne'ye aşığım. Bu şehir için ne yapılabilir? Bu zamana kadar yapmış olduğum ne var dersek, esnaflığım ve radyo programcılığımla güzel işler çıkardığımı biliyorum. Hep iyisini yapmaya çalıştık. Hep bu şehre ve bu şehrin insanına daha iyi ne verebiliriz, neyi daha güzel yapabiliriz biz bunu yapmak istedik.” İfadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Barmanbay, "Sloganımız artısıyla eksisiyle Türkiye'nin yüzüncü yılında bu şehri çok iyi biliyoruz." diyerek sürecin hayırlı olmasını diledi.