Edirne'de 7'den 70'e 23 Nisan coşkusu yaşandı

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinlikler yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Edirne'de 7'den 70'e 23 Nisan coşkusu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de  Atatürk Anıtı önündeki kutlamaların ardından Saraçlar Caddesi’ndeki etkinliklere geçildi. 7'den 70'e bayram coşkusu yaşandı. Bayrağını alan kutlamaların yapıldığı alan ve caddeye akın etti. Saraçlar Caddesi'nde günün anlam ve önemine ilişkin birçok etkinlik gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Saraçlar Caddesi’ne kurulan platformda sahne alan öğrenciler çeşitli gösterileri ile büyük beğeni topladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Edirne Milli Eğitim Müdür Dr. Önder Arpacı, yaptı. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Dr. Arpacı, 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edildiğini ifade etti.

"Memleketi asil aydınlığa boğacak sizsiniz"    

23 Nisan'ın, tarihin dönüm noktası Gazi Meclisin açılış yıl dönümü olduğuna değinen Dr. Arpacı, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin teminatı siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk, çocuklara olan güvenini söyle belirtiyor. Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asil aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalısınız. Hedefimiz, geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz sevgili çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatani için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatin güçlükleriyle bas edebilecek ölçüde donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetişmelerini sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

23 Nisan’ı anlamlı kılan özelliğin 103 yıldır büyük bir coşkuyla kutlanması olduğunu belirten Dr. Arpacı, bayramın ülkenin yarınları olan çocuklar için kutlandığına vurgu yaptı.Türk Milleti’nin bağımsızlık gününün 23 Nisan’da başladığına değinen Arpacı, “Bizler de eğitim camiası olarak en öncelikli sorumluluğumuzun bilincinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatma gayesiyle, Bakanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda‘Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye yolunda kararlı adımlarla ilerlemekteyiz. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç eğitimdir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödülleri Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrası 50. Yıl İlkokulu ve 75. Yıl İlk Öğretim Okulu öğrencileri gösteri yaptı. Etkinliğe katılan vatandaşlar bu anı telefonlarına kaydetti.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık gösterilerin ardından cadde üzerinde kurulan statları gezerek çocuklarla bayramlaştı. Kırbıyık, minyatür futbol kalelerine penaltı atışı yaparak çocuklarla bir süre sohbet etti.

Barış Karapaça