Vali Kırbıyık, makamını minik öğrencilere bıraktı

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. yılında Edirne'de düzenlenen etkinlikler kapsamında Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

Vali Kırbıyık, makamını minik öğrencilere bıraktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

            23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de büyük bir coşku ile kutlandı.Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında ziyaretleri kabul etti.
            Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı Başkanlığında Kırkpınar ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu Müdürü Demet Fişek, Kırkpınar ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'ndan Öğretmen Fenay Kafa, ve 6. sınıf öğrencilerinden Umay Ece Tosun, Rüzgar Bucak, Elis Minel Demirel tarafından valilik makamına ziyaret gerçekleştirildi.
              Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, makam koltuğunu temsili olarak Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Umay Ece Tosun adlı öğrenciye bıraktı.
            Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koştuğunu 6. Sınıf öğrencisi Umay Eve Tosun’a devrettiğini ve mesajları için temsili vali koltuğuna oturan Ece’ye sözü bıraktı.
            Valilik makamına oturan 6. Sınıf Öğrencisi Umay Efe Tosun, “Bugünü bize hem Armağan hemde emanet eden ulu önderimiz mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğinde savaşan herkese   teşekkürlerimi sunuyorum. Bize, fikirlerimize bu kadar değer veren bir öndere sahip olduğumuz için kendimi çok şanslı hissediyorum.” Dedi.
Edirne ile görüşlerini bildiren 6. sınıf öğrencisi Tosun, "Bilindiği üzere çok yakında bir deprem felaketi yaşadık. Çok üzüldük çok etkilendik. Bu felaket bize şunu gösterdi; depreme her zaman haksızlıklı olmamız gerekiyor. Binalardan evlerimizdeki deprem çantalarına kadar herşeyin önemi büyük. Bunları çok iyi görmeliyiz ve bilinçli ve yerinde hareket etmeliyiz. Şehrimiz bizim evimiz özellikle salgın süreci ve deprem bizi bu gerçekle daha çok yüzleştirdi. İnsanın  her ihtiyacı var bence, mümkün olduğunca doğaya, doğa ile uyumlu yaşamaya ihtiyacımız var. Atatürk’ün yaptığı gibi bir ağacı bile yerinden değiştirmemeliyiz. Doğayı  bize kurgulamak değil, biz doğaya göre hareket etmeliyiz. Edirne’yi çok seviyorum 3 nehrin geçtiği kültürlerin, dinlerin buluştuğu tarihin yazıldığı yerlerden. Sanatın en çok istediği ortamlar bunlar, bu şehrin her yerinde yaşamak isterim. Kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek insanların kitap okurken yaşama sevincini tatmasını istiyorum." ifadelerine yer verdi.
            Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, öğretmen ve makamına ziyarete gelen öğrencilerle sohbet etti.
Valilik ziyareti Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı Başkanlığında Kırkpınar ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu Müdürü Demet Fişek, Kırkpınar ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'ndan Öğretmen Fenay Kafa, ve 6. sınıf öğrencilerinden Umay Ece Tosun, Rüzgar Bucak, Elis Minel Demirel Vali H. Kürşat Kırbıyık ile hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN