• Haberler
  • Edirne
  • Edirne'de 56 bin 645 öğrenci yarıyıl tatiline başladı

Edirne'de 56 bin 645 öğrenci yarıyıl tatiline başladı

Edirne'de 292 okulda öğrenim gören 56 bin 645 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ara tatili başladı.

Edirne'de 56 bin 645 öğrenci yarıyıl tatiline başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi.

Edirne'de Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Selimiye İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan Vali Yunus Sezer, öğrenciler tarafından çiçek ile karşılandı. Düzenlenen karne töreninde öğrencilerle sohbet eden ve tek tek ilgilenen Sezer, öğrencileri tebrik ederek iyi tatiller diledi.

Sezer, Fahri Yücel İlkokulunda öğrencilere karnelerinin yanında çeşitli hediyeler de verdi.

Edirne Valisi Yunus Sezer gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ilk kez okuma yazma öğrenen 1.sınıf öğrencilerinin karne heyecanına ortak olduklarını söyledi.

Öğrencilerin mutluluğunu paylaştıklarını belirten Sezer, "Öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz. Edirne'de ve bütün ülkemizde öğrencilerimiz ara tatile giriyorlar ve ilk kez bu sene okuma yazma öğrenip karne heyecanı yaşayanlar var. Fahri Yücel İlkokulundayız. Bu benim için de çok anlamlı çünkü kaymakamlığa ilk başladığım zaman Fahri Yücel bizim valimizdi. Bugün de kendi isminin verildiği okulda karne sevincini paylaşmak üzere çocuklarımızla bir araya geldik. İlimizde 292 tane okulumuz var. Bu okullarda 56 bin 645 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz bugün karnelerini aldılar. Önlerinde 2 hafta var. 2 hafta boyunca hem dinlenecekler hem de bol bol kitap okuyarak aktivitelerde bulunacaklar. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. 5 bin öğretmenimiz var. Tüm öğretmenlerimiz de bu dönemde hem rutin eğitim öğretim görevlerini yerine getirdiler hem de ilimizde özel uyguladığımız projeleri de büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışarak yerine getirdiler. Bu yıl bir kahvenizi içeriz projesi ile 15 bin ailemizi ziyaret ettik. Geleceğe hazırlanmaları açısından, hem akademik başarı, hem sosyal ve sportif kültürel alanlarında neler yapılabilir bunları gördük ve ailelerimizle bir araya geldik.” Dedi.

Yıl sonuna kadar tüm aileleri ziyaret edeceklerini vurgulayan Sezer, özellikle dezavantajlı öğrencilerin spor veya sosyal aktiviteyle uğraşmalarını istediklerini aktardı.

 

Kente özgü proje başlattıklarını anlatan Sezer, “İl genelinde 3 bine yakın dezavantajlı öğrencimizi sporla buluşturduk. Okul sonrasında müzikle buluşturduk. Okullarımızda müzik sınıfları oluşturduk. Burada yoğun bir performansla çalışmaları devam ettiriyorlar. Bu vesileyle milli eğitim müdürümüzü, idarecilerimizi, okul yöneticilerini, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımıza başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra Selimiye İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Sezer, öğrenciler tarafından hazırlanan konseri dinledi.

Sezer, ardından karne törenine geçti.

Törenlere, Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar