Edirne'de 23 Nisan Coşkusu

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören ve etkinlikler havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun katılımla gerçekleştirildi. Balkan ülkelerinden gelen 199 çocuk Saraçlar Caddesi'nde gösteri yaptı.

Edirne'de 23 Nisan Coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Atatürk Anıtı önündeki kutlamaların ardından Saraçlar Caddesi’ndeki etkinliklere geçildi. 7'den 70'e bayram coşkusu yaşandı. Bayrağını alan kutlamaların yapıldığı alan ve caddeye akın etti. Saraçlar Caddesi'nde günün anlam ve önemine ilişkin birçok etkinlik gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri için Saraçlar Caddesi’ne kurulan platformda sahne alan öğrenciler çeşitli gösterileri ile büyük beğeni topladı.

Etkinliklerde ilk olarak 23 Nisan öncesi düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Daha sonra Balkanlar’dan gelen 199 çocuk ve Edirne’deki okullardan gelen çocuklar gösteri yaptı.

Edirne Valisi Yunus Sezer burada yaptığı konuşmada, 8 ülkeden gelen çocukların kenti çiçek bahçesine çevirdiğini söyledi.

Edirne’nin Balkanlar için çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Sezer, “Bizim açımızdan çok önemli çünkü Edirne Osmanlı’ya başkentlik yapmış Balkanların da başkenti sayılabilecek önemli bir şehri. Bu şehir tarihi misyonunu yerine getiriyor çünkü sınırları aşan, illeri aşan bir gönül birlikteliğimiz var, dostluklar devam ediyor ülkeler arasında. Edirne’de bugün bu tarihi misyonuna yakışır bir şekilde burada ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimiz, velilerimizin yanında kalıyorlar, evlerde misafir ediliyorlar. Hem kalıcı dostlukların temeli atılıyor hem de bu ülkeler arasında kültürel kaynaşma geleceğe yönelik olarak önemli bir kültürel kaynaşma söz konusu. Bu da bizim açımızdan çok sevindirici. Ülkelerin folklor gösterilerini izliyoruz, yine sunumları var onları izliyoruz, 2 gündür devam eden aktiviteler var bugün de akşama kadar devam edecek. Ben tekrar hoş geldiniz diyorum, hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız bütün ülkemize ve bütün dünyaya kutlu olsun diyorum.” Dedi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yaptı.

Arpacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. açılış yıldönümünü kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk ve Dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine değinen Arpacı, “23 Nisan tarihimizin dönüm noktası Gazi Meclisimizin açılışı dönemidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocukları çok sevdiği için bu tarihi günü, bayramı geleceğimizin teminatı olan siz sevgili çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Atatürk çocukları olan güvenimi şöyle belirtiyor. Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydına bulacak olan sizsiniz. Bugün özgürlüğü, karakteri ve kaderi haline getiren aziz Türk milletinin bağımsızlık yönüdür. Bizler de eğitim camiası olarak en öncesi sıramımızın bilincinde Türkiye Cumhuriyeti'ni inanarak yaşatma gayesiyle vatanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda mutlu çocuklar düşük Türkiye yolunda haramlı adımlarla inanacaktır. Çok iyi biliyoruz ki demokrasiye hayat veren güç eğitimdir. Bu düşüncelerimle Türk milleti olarak geleceğin hepimiz için, ünitemiz için, dünyamız için daha mutlu, daha huzurlu ve daha güvenli olacağına güvensel inanıyorum. En güzel günlerin sizden olması dileğiyle.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün –Alper Tavukçu

KUMRU ÖNGÜN