Kasko yaptırırken dikkat!

Kasko yaptırırken araç sahiplerine nelere dikkat etmeleri konusunda uyaran uzmanlar Tam kaskonun bazı durumlarda kapsam dışı kaldığını söyledi.

Kasko yaptırırken dikkat!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araçlarına kasko yaptırırken çeşitli seçeneklerle karşılaşan araç sahiplerine, farklı düzeylerde kasko paketleri sunuluyor. Ancak, en uygun fiyatlı paketi tercih eden bazı vatandaşlar, kasko içeriğini detaylıca inceleme gereği duymuyor

Vatandaşlar detaylı inceleme yapmadığı takdirde araçlarındaki olası hasar sonucunda mağduriyet yaşayabiliyor.

Araç sahipleri kasko yaptırırken genellikle fiyat odaklı tercihlerde bulunuyor.

Daha düşük primlerle kasko yaptırmak isteyen vatandaşlar ise genellikle temel koruma sağlayan paketleri tercih ediyor.

Uzmanlar, araç sahiplerini kasko seçeneklerinin dikkatlice incelemesi ve ihtiyaçlarına uygun bir kasko paketi seçmeleri konusunda uyarıyor.

Düşük primli paketler genellikle temel riskler için koruma sağlarken, daha kapsamlı paketler daha geniş bir güvence sunabiliyor. Araç sahiplerinin, poliçe detaylarını anlamak ve araçlarını uygun şekilde korumak için sigorta şirketleri ile detaylı bir görüşme yapmaları tavsiye ediliyor.

Araç sahipleri kasko yaptırırken nelere dikkat etmeleri konusunda detayları anlatan Otomotiv servis müdürü Hüseyin Ergür, “Araca daha sonradan takılan ek aksesuar ürünler, ses sistem ve teyp değişimleri ya da jant değişimleri gibi olduğu durumlarda elektrik aksamı ile ilgili farklı bir tesisat gerçekleştirildiği pozisyonda yangın çıkma durumuna karşı bunların tespiti durumu ile ilgili karşılamıyor, kapsam dışı kalıyor. Ek teminat olarak araca sonradan takılan, ilave edilen her bir farklı ürün, fabrika üretimi dışında olanları ek teminat kapsamında kaskoya ayrıca bildirip ek teminat ödenmesi gerekiyor. Kaza sonucunda bunlara bağlı olarak Lpg de takılabiliyor bazı araçlara, Lpg ler de işlenebiliyor, ama Lpg lerin bakımları tek tek her kilometre bazlı olarak faturalı ve kayıt altına alınması gerekiyor.” Dedi.

Ergür, LPG’den çıkan yangın durumunda ibraz edildiğinde kaskonun karşıladığını belirterek ibraz edilmediği takdirde kaskonun karşılamayacağını dile getirdi.

Ergün, araç sahiplerinin belgeleri tek tek toplaması gerektiğini aksi durumda kaskonun kapsam dışı kaldığını ifade etti. Ebru Yıldız Günenç -Alper Tavukçu

EBRU YILDIZ GÜNENÇ