Edirne'de 14 Mayıs seçimlerinin ardından milletvekili olan adaylar için mazbata töreni düzenlendi.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Edirne'den seçilen AK Parti, İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri için mazbata töreni gerçekleştirildi.

Edirne'de 14 Mayıs seçimlerinin ardından milletvekili olan adaylar için mazbata töreni düzenlendi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın, CHP milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan düzenlenen törende İl Seçim Kurulu Başkanı hakim Sonnur Yılmaz Bal ve kurul üyelerinden mazbatalarını aldı.

Törenin ardından milletvekilleri gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti 28. dönem Edirne Milletvekili Fatma Aksal, 14 Mayıs seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2.turu olduğunu hatırlatan Aksal, parti olarak tüm teşkilat üyeleri ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Aksal, 14 Mayıs’ta Türkiye’de seçimlere rekor katılımın sağlandığını anımsattı ve şunları söyledi:

"Seçimler huzur içinde demokratik bir şekilde geçti. Bu gösteriyor ki artık bu ülkede birileri darbeyle iktidara gelemez. Demokrasimizin yerleşmesi anlamında 14 Mayıs seçimleri Türkiye'de bir milat oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Eğer millet bu seçimin ikinci tura kalmasını istediyse Cumhurbaşkanımız dedi ki bu bizim başımızın üstünedir başımız gözümüzün üstüne deyip yola düştük. Teşkilatlarımızla, milletvekili adaylarımızla gecemizi gündüzümüze katarak 28 Mayıs için çalışıyoruz"

İYİ Parti 28. dönem Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın da seçimin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Görevi kendisine layık gören Edirnelilere teşekkür eden Akalın, seçim sürecinin devam ettiğine vurgu yaptı.

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerin şimdiden hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. dönem Edirne Birinci Sıra Milletvekili Ediz Ün de Edirnelilere teşekkür etti.

Ün, 28. dönem milletvekilliği seçimlerinde sandıktan çıkarak Edirne halkının teveccühüyle milletvekili olduklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. dönem Edirne İkinci Sıra Milletvekili Baran Yazgan de halkının teveccühüyle milletvekili seçildiklerini belirterek, çalışmalara devam edeceklerini aktardı.

Edirne Adliyesi'nde düzenlenen törenler, fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.