• Haberler
  • Edirne
  • Edirne Belediyesi işletmesine ait kanalizasyon suyu Meriç Nehri'ne akıyor

Edirne Belediyesi işletmesine ait kanalizasyon suyu Meriç Nehri'ne akıyor

Edirne'de Meriç Nehri kenarında bulunan işletmelerin kanalizasyon suyu Meriç Nehrine akıyor. Bu tesislerin arasında Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri'nde bulunuyor, nehirde yaşayan canlılar ve çevre tehdit altında.

Edirne Belediyesi işletmesine ait kanalizasyon suyu Meriç Nehri'ne akıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentin önemli su kaynaklarından Meriç Nehri, kanalizasyon suyu atıklarıyla sudaki yaşayan canlılar ve çevre tecdit altında. Karaağaç Mahallesi’nde Tarihi Meriç Nehri kıyısında bulunan çay bahçesi ve restoranların, kanalizasyon suyunun aktığı nehirde kötü koku da hâkim durumda. Bu tesisler arasında Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesisleri’mde bulunması şaşkınlık yaratıyor.

Kültür turizmin etkili olduğu bölgede ziyaretçiler, çevreci ve bölge halkı durumdan şikâyetçi.

Edirne Çevre Gönülleri Derneği Ayten Eren, Karaağaç da Meriç nehri suyuna kanalizasyon karıştığını bu durumun insan sağlığını etkilediğini söyledi.

Belediyenin yetkililerine seslenen Eren, insan sağlığının sağlanması gerektiğine dikkat çekti ve şunları kaydetti:

“Bulunduğumuz çağda nehre kanalizasyon akması söz konusu olamaz. Bütün dünya çözmüş bunu, ülkedeki belediyeler çözmüş. Edirne zaten en son çözen belediyelerden biriydi. Belediyeye sorduğumda kanalizasyon suları nehre akıyor diye, bana biyolojik arıtma tesisine bütün kanalizasyonlar bağlı denildi. Sadece Karaağaç bağlı değil orada da çalışmalar yapılıyor şeklinde cevap verdiler. Bu nehir sularıyla ürünler sulanıyor, hayvanlar bu nehirden su içiyor, çevreye çok büyük zararı var. Kuşların ve tüm canlıların yaşam alanı. Nehre kanalizasyon suyunun karışması ile kimyasal kirlilik ortaya çıkıyor. Bir an önce bunun giderilmesi gerekiyor. Yoksa burada canlı yaşam da turizm de bitiyor.” Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN