• Haberler
  • Edirne
  • Halk Eğitim Kursunda öğrendiği mesleğini 36 yıldır sürdürüyor

Halk Eğitim Kursunda öğrendiği mesleğini 36 yıldır sürdürüyor

Edirne'de yaşayan Hatice Okay (50), 14 yaşında halk eğitimi merkezi tarafından fabrikada açılan bir kursa katılarak çalışma hayatına adım attı. Çocukluk döneminde aldığı bu eğitimle meslek hayatına başlayan Okay, 36 yıldır aynı tutku ve azimle işini sürdürüyor.

Halk Eğitim Kursunda öğrendiği mesleğini 36 yıldır sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kursu başarıyla tamamladıktan sonra fabrikada çalışmaya devam eden Okay, gelinlik dikimini gelinlikçilerde, perde dikimini perdecilerde ve kadın giyimi de fabrikada öğrenerek kendisini geliştirdi. Erken yaşta iş hayatına atılan Okay, yıllarca çalıştıktan sonra kendi iş yerini açma hayalini gerçekleştirmek için emekliliğini bekledi.

Emekli olduktan sonra hayalini kurduğu iş yerini açan Okay, burada hem işçi hem de patron olarak mesleğini icra ediyor. Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerden de müşterileri bulunan Okay, yoğun talep nedeniyle zaman zaman fazla mesai yaparak siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Uzun yıllar boyunca biriktirdiği deneyim ve bilgiyle işini büyük bir aşkla sürdüren Hatice Okay, sektördeki başarısıyla örnek bir girişimci olarak dikkat çekiyor.

İşini 36 yıldır severek ve büyük bir aşkla sürdürdüğünü söyleyen 50 yaşındaki terzi Hatice Okay, "İşi fabrikalarda ve yerinde çalışarak öğrendim. 14 yaşındayken halk eğitim merkezi tarafından fabrikada açılan kursa katıldım. Daha sonra işyerinde kaldım. Gelinlik dikmeyi gelinlikçide, perdeyi perdecide, kadın giyimi fabrikada öğrenerek işimi sürdürdüm. Fabrikada 25 yıl çalıştım, 3 yıl gelinlikçide, 3 yıl perdecide, 1 yıl da nevresimcide çalıştım. Yani her işi yerinde öğrendim. İnsan ne kadar bilse de bilmediği şeyler oluyor. Hayalimde kendime bir iş yeri açmak vardı. 2008 yılında emekli olduktan sonra bu hayalimi gerçekleştirdim. İşimi severek sürdürüyorum" ifadelerine yer verdi.

Düğün sezonunun açıldığını ve 15-20 gündür baya yoğun tempoyla çalıştıklarını söyleyen Okay, "Erkek ve bayan kıyafeti damatlık abiye gibi çeşitli ürünlerin tadilat işlerini yapıyoruz. Yurt dışından da müşterilerimiz var. Kumaş alıp nevresim diktiriyorlar, Bulgarlar abiyelerinin tadilat işlerini yaptırıyorlar. Gerektiğinde mesaimiz uzayabiliyor. Kurban Bayramı'na az kala mesaimiz arttı" dedi.

Bu işlerde artık çırak yetişmediğini söyleyen Okay,  "Bazı şeylerin meslek liselerinde başlaması lazım. Ne elektrikçi, ne su tesisatçısı, ne bizim gibi terziler artık yetişmiyor. Biz bu işlerin son temsilcileriyiz. Bu işleri öğrenmeleri aslında onlar için de altın bilezik oluyor. Gençlerin elinden tutulması gerek" diye konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar