Edirne bayram tatilinde ziyaretçilerle doldu

Edirne'de Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu yaşandı.

Edirne bayram tatilinde ziyaretçilerle doldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin tercihi Edirne oldu. 9 günlük tatilde tarih, kültür ve gastronomi turizmiyle ön plana çıkan kentte yoğunluk yaşandı.

Kente gelen ziyaretçiler, Selimiye Camisi başta olmak üzere tarihi yerleri ve müzeleri gezdi.

Ziyaretçi hareketliliğinden dolayı şehir içi trafiğinde de zaman zaman yoğunluk yaşandı.

Ziyaretçiler, camilerde, tarihi çarşılarda ve ciğercilerin önünde yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürdü.

Mimar Sinan Heykeli, Edirne Yazısı ve Selimiye Camii'nin bulunduğu kavşakta tedbirler arttırıldı.   Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri trafik akışını sağlarken, polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı noktalarda turistlerin geçişlerine yardımcı oldu. 

Tarihi Arasta Çarşısı da yoğunluk oluştu.

Arasta Çarşısı esnafı Nilüfer Eren, son yılları en kalabalık bayramını yaşadıklarını ve memnun olduklarını dile getirdi.

İşlerinin hareketlendiğini aktaran Eren, “Bu bayram bereketli ve kalabalık oldu. Herkese iyi geldi. İşlerimiz de hareketlendi. Binlerce turist Edirne'mize geldi, çok memnun kaldık.” Dedi.

Çocuklarıyla birlikte İstanbul’dan Edirne’ye geldiklerini belirten Semra Çelik, kentin bu kadar kalabalık olmasının ekonomik açıdan da sevindirici olduğunu dile getirerek tarihi noktaları dolaştıklarını ve alışveriş yaptıklarını aktardı.   Kumru Öngün

 

KUMRU ÖNGÜN