Tonlarca tava ciğeri tüketildi

Ramazan Bayramı dolayısıyla Edirne'ye tatile gelen yerli turistlerin ilk duraklarından biri ciğerciler oldu. Kentin meşhur lezzeti tava ciğer yemek isteyen vatandaşlar onlarca metre kuyruk oluşturdu.

Tonlarca tava ciğeri tüketildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı Tatili dolayısıyla Yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerin akınına uğrayan Edirne'de, çalışmalarını hızlandıran tava ciğer ustaları talebe yetişmekte zorlandı.  Kentin meşhur lezzeti tava ciğer yemek isteyen yüzlerce vatandaş metrelerce kuyruk oluştururken tonlarca ciğer kısa sürede tükendi.

Ramazan Bayramı’nda tatile çıkan turistlerin tercihi Edirne oldu.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Ciğerci Bahri Dinar, Son 40 yılın en kalabalık bayramlarından bir tanesi olduğunu belirterek kentte bayram hareketliliği yaşandığını aktardı.

Yaşanan yoğunluğun esnafın yüzünü güldürdüğünü dile getiren Dinar, “Henüz tam olarak deniz sezonu açılmadığı için ziyaretçilerimiz daha çok tarih ve doğa olan kentleri seçiyorlar. Bizde Edirne olarak dünyada en çok tarihi barındıran illerden bir tanesiyiz. Muhteşem Selimiye’si ile köprüleri ile daha çok yerli ve yabancı turistler alıyoruz. Bayram boyunca çok turist ağırladık. Yüz binlerce turist Edirne’mizi ziyaret etti. Edirne deyince gastronomi olarak akla tava ciğer geliyor, tonlarca tava ciğer kısa sürede tükendi. Son 40 yılın en kalabalık bayramlarından bir tanesiydi. Bazı esnaf bayram nedeniyle dükkânlarını kapattı ama yaşanan yoğunluğa karşı hazırlığını yapan esnaf kazandı.” Dedi.
Dinar, bazı esnafların ciğerin bitmesi sebebiyle dükkânlarını kapattığını ifade ederek bayramdan önce tüm hazırlıklarını yaptıklarını ve müşterilerine hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar