Diyetisyenden yaz meyvelerinin aşırı tüketilmemesi uyarısı!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte meyve çeşitliliği de artış gösterdi. Vatandaşların yaz meyvelerini aşırı tüketmemesi gerektiğini ifade eden Diyetisyen Işıl Özverim, porsiyon kontrolü yapmadan meyvelerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

Diyetisyenden yaz meyvelerinin aşırı tüketilmemesi uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte mevsim meyveleri vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Meyve çeşitliliğinin yüksek olduğu yaz aylarında sıcak havadan bunalan vatandaşlar serinlemek için çeşitli yolları tercih ediyor. Vatandaşların yaz meyvelerini aşırı tüketmemesi gerektiğini ifade eden Diyetisyen Işıl Özverim, porsiyon kontrolü yapmadan meyvelerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi.

            Özverim, vatandaşların sağlıklı olarak gördüğü tüm besinleri kontrolsüz şekilde tükettiğini belirtti. Aşırı tüketilen meyvelerin kalorilerinin düşük olmadığını ifade eden Özverim, vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

            Özverim; "Vatandaşlardan 'ekmeği kestim,makarna pilav asla yemiyorum ama bir türlü  kilo veremiyorum' ya da 'Bir türlü bel çevremdeki yağlanmayı azaltamıyorum' gibi şikayetler alıyoruz. Bu tarz şikayetlerin nedeni sağlıklı olarak gördüğümüz tüm besinlerin aynı zamanda kalorilerinin düşük olduğuna dair bir düşünceye sahip olmamızdır. İşte bu durumda farkındalığımızı yüksek tutup, besinleri daha iyi tanıyabilmemiz için bir beslenme uzmanın desteğine ihtiyaç duyarız." dedi.

            Sağlıklı olan her yiyeceğin kalorisinin düşük olmadığını ifade eden Özverim, doyurucu ve düşük kalorili yaz tariflerini vatandaşlarla paylaştı.

            Özverim, 6 kaşık haşlanmış nohut, arzu edilen tüm yeşillikler, domates, salatalık, kapya biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, İstenilen kadar limon, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 çimdik tuz, Haşlanmış nohut ve  önceden küp küp doğranmış diğer malzemeleri kullanarak yapılan nohut salatasının kalorisi düşük ve doyurucu bir öğün olarak tüketilebileceğini söyledi.

            Vatandaşlara 'Yağ Yakımını' destekleyecek özel bir tarif paylaşan Özverim, "Arzu edilen kadar semizotu, 5 kaşık normal yağlı veya az yağlı yoğurt, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı sumak , 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi, yıkanıp saplarından ayrılan semizotunu diğer malzemelerle karıştırarak hazırlanan yoğurtlu semizotu salatası vatandaşların vücutlarındaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olacaktır." dedi.

Ebru Yıldız Günenç