'Yeniden kapanma esnafı olumsuz etkiler'

Trakya Bölgesi'nde artan koronavirüs vakaları sonrası vatandaşlar tedirgin oldu. Maske kullanımının zorunlu olmamasına rağmen bazı vatandaş yeniden maske takarak kendi tedbirlerini alıyor. Esnafların pandemi dolayısıyla çok etkilendiğini söyleyen Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, tedbirler kapsamında yeniden kapanma gelirse esnafın olumsuz etkileneceğini ifade etti.

'Yeniden kapanma esnafı olumsuz etkiler'
TAKİP ET Google News ile Takip Et



Ülke genelinde koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanıyor. Trakya Bölgesi'nde yaşanan vaka artışları vatandaşları tedirgin ediyor. Bazı vatandaşlar maske takma zorunluluğunun kalkmasına rağmen kendi tedbirlerini alarak yeniden maske takmaya başladı.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, artan vaka sayıları ile yeniden kapanma yaşanırsa esnafın olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Pandemi döneminin esnafı çok etkilediğine dikkat çeken Cingöz, işletmelerin en çok yaz sezonunda iş yaptığını ve bu dönemde kapanma yaşanmaması için herkesin dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Esnafların Sağlık Bakanlığı tarafından açıklamam önlemleri uygulaması gerektiğini belirten Cingöz, vatandaşların duyarlı olması  gerektiğini ifade etti.

Maske, mesafe ve hijyen tedbirlerinin alınması gerektiğini söyleyen Cingöz, 'Bu mevsimde kapanmalar oluyorsa Ocak, Şubat, Mart aylarını düşünürsek kapanmaların hangi boyuta gideceğini bilemiyoruz. Esnaflar Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan önlemlerini yerine getirebilir. Televizyonlarda duymuş olduğumuz rakamlarda tam kapanma döneminin herhalde 3 katı kadar vaka sayısı olduğu söyleniyor. Bunu ben söylemiyorum devletin resmi rakamları söylüyor. Esnaf tabiki tedbir almalıdır. Maske, mesafe, hijyen tedbirleri alabilir.' Dedi.

Kumru Öngün