Dilek Kırbıyık, depremzede ailelerle iftar yaptı

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, Uzunköprü ilçesindeki depremzede ailelerle iftarda buluştu.

Dilek Kırbıyık, depremzede ailelerle iftar yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kırbıyık, Uzunköprü ilçesindeki yurtlarda misafir edilen depremzede aileleri ziyaret etti. Kırbıyık, depremzede ailelerle sohbet ederek iftar yaptı.

Ezanın okunmasının ardından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Dua sonrası oruçlar açıldı. Çoğunlukla Hatay’dan gelen depremzedelerin ağırlandığı yurtta hep beraber iftar yapma imkanı bulduklarını söyleyen Kırbıyık, "Dertleştik, dinledik, Hatay iftar sofralarını ve mutfağını dinledik. Birbirlerini öncesinde tanımayan ailelerin nasıl da kenetlendiğini bir daha gördük. Beraberiz yanınızdayız" ifadelerine yer verdi.

Kırbıyık, depremzede çocukların yüzünü güldürmek için çanta ve kitap ayracı tasarımı, yüz boyama gibi etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Ayrıca çocukların bisiklet , paten, tablet isteklerini dinleyen Kırbıyık, çocuklar için yardımda bulunmak isteyenlerin Uzunköprü Kredi Yurtlar Kurumu ile irtibata geçebileceğini belirtti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ