Depremzedelerin yaralarının sarılması için kermes düzenlendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir depremzedelere bağışlanacak. 

Depremzedelerin yaralarının sarılması için kermes düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında “Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle etkilenen afetzedelerin yararına kermen düzenlendi. Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen kermese kadın derneklerinden de destek geldi.

              Yiyecek hazırlayan kadınlar stantlarda ürünleri satarak depremzedeler için bağış topladı. Yaraların sarılması için gerçekleştirilen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kermesin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilerin depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olduğunu kaydetti.

              Yaşanan depremin yıkıcı büyüklükte olduğunu vurgulayan Gürkan, “6 Şubat’ın ilk saatlerinden bu yana Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Edirneli vatandaşlarımız olağanüstü bir çaba gösterip muhteşem bir dayanışmanın altına imza attılar. Ben Türk Milleti’nin büyüklüğüne inandım, Türk Milleti’nin zor zamanlarda sıkıntılı anlarda bir araya gelebilme becerisine, diğer bütün ayrıştırmaları bir kenara koyup beraber olmasına hayran olmuşumdur. Bugün Edirneli kadınlarımız, Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü’müzün koordinasyonunda yüreklerinden gelen sevgileriyle yaptıkları dayanışmayı ortaya koyuyorlar. Edirneli vatandaşlara çağrı yapıyorum buraya yapacağınız her katkı deprem bölgesindeki depremzedelere geri dönecek bundan hiç kuşkunuz olmasın. İlk günden bu yana bize emanet ettiğiniz o dayanışma duygularınızı güzel bir şekilde kolileyerek oradaki vatandaşlara ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz.” Dedi.

              Deprem bölgesinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, yarılılara da acil şifalar dileyen Gürkan, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

              Edirne Belediyesi Kadın Aile Hizmetler Müdürü Özlem Takındı ise, kadının bağlayıcı özelliklerine dikkat çekti. Takındı, depremler nedeniyle zarar gören afetzedeler için kermes düzenlediklerini belirtti.

              Kermese birçok kuruluştan da destek geldiğini ifade eden Takındı, “Çok küçük bir katkıda olsa dayanışma yaşatır diyerek depremzedelerimize katkıda bulunmak için kermeste ürünlerimizin satışlarını yapıyoruz.” Dedi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ