Depremzedelere destek için çalışan gönüllülerden duyarlılık çağrısı

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen yıkıcı depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği aralıksız olarak devam ederken, depremzedelere destek olmak için yardım toplama merkezlerinde gönüllü olarak çalışmalara katılan vatandaşlar, kullanılmaz eşyaların vakit kaybına neden olduğunu belirterek duyarlılık çağrısında bulundu.

Depremzedelere destek için çalışan gönüllülerden duyarlılık çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de depremzedelere destek olmak amacıyla başlatılan yardım seferberliği aralıksız olarak devam ediyor. Soğuk kış günlerinde en çok ihtiyaç duyulan battaniye, kazak, mont bot ve temel gıda maddelerinin yanı sıra yazlık kıyafet, topuklu ayakkabı ve abiye gibi gereksiz malzemeler getirenler de var. Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım toplama merkezi'nde gönüllü olarak ayrıştırma ve paketleme işlemi yapan vatandaşlar, bu gibi gereksiz kıyafetlerin zaman kaybına yol açtığını belirterek bu tür kıyafetlerin gönderilmemesi için çağrıda bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kenti etkileyen depremlerin ardından vatandaşlar yaraların sarılması için tek yürek oldu. Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına sessiz kalmadı. Vatandaşlar ayni yardımlar için başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya destek veriyor.

Edirne'de, Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyaları kapsamında toplanan malzemeler, tasnif edilerek depremzedelere gönderilmek üzere hazırlanıyor. Vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan toplama merkezinde deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırladıkları eşyaları getirmeye devam ediyor.

Vatandaşlar eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık giysi, katalitik soba, temizlik hijyen malzemesi, kuru bakliyat, yatak, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması ve çizme gibi eşyaları deprem bölgesine gönderilmesi için toplama merkezine getiriyor.

Gönüllü olarak yardım kampanyasına destek veren  Gülşen Korkmaz, Edirnelilerin  gece gündüz demeden var gücü ile depremzedelere destek olmak için elinden geleni yaptığını ifade etti.

" Kendinizi onların yerine koyun: Siz olsanız kullanır mıydınız?"

En çok konserve, bebek mamaları, bakliyat ve kuru gıda gibi gıda ürünlerine ihtiyaç olduğunu aktaran Korkmaz, Şuanda depremzedelerimizin elinde ısıtıcı bir alet bulunamayacağı için hazır bebek mamalarına daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

"Şu anda seyyar tuvalet alımı yapıyoruz"

Seyyar tuvalet ihtiyacının da olduğunu söyleyen Korkmaz, "Alımlarımız bittikten sonra ivedi bir şekilde göndereceğiz. Bunun haricinde birçok eşya lazım. Yalnız kullanılabilecek malzemelerin gönderilmesi çok önemli. Yazlık malzemeler çıkıyor. Biz bunları ayrıştırmakla zaman kaybediyoruz. Koli gönderecek olan arkadaşların hazır bir şekilde, poşetli bir şekilde göndermeleri istiyoruz. Tabi ki bunların kullanılabilir eşyalar olması. Çünkü biz bunları ikinciye tasniflemekle uğraşıyoruz. Bu durum bizim vaktimizi çok çalıyor. Yani yardımların biraz daha uzun sürede gitmesine sebep oluyor. Bu anlamda biraz hassasiyet göstermek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yardım kampanyasına katılımın çok fazla olduğunu belirten Korkmaz, duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtti. Korkmaz, kampanyalarla destek veren vatandaşlara teşekkür ederken, kullanılmaz durumda olan kıyafetleri gönderenlere ise isyan etti.

Gönüllü olarak yardım kampanyasına destek veren Nebahat Güçyener, bazı vatandaşların gönderdiği kıyafetler karşısında şaşırıp kaldıklarını ifade etti.Evde kullanılmayan eşyaların depremzedelere gönderilmediğini belirten Güçyener, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

"Evinizde kullanmadığınız eşyaları buraya göndermeyin"

Kendi kullanmadıkları kıyafetleri  nasıl olur da depremzedelere gönderilir diyerek tepki gösteren Güçyener, "Abiye kıyafetler, topuklu ayakkabı, takma kirpik gibi gönderenler var. Lütfen o insanların kolileri açacağını düşünün. Siz olsanız o kutuları açıp ta o kıyafetleri giyer misiniz. Onlarında bir gururu var. Depremzedeleri rencide etmeden herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN