Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesi hayata geçiyor

Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ücretsiz doğalgaz müjdesi hayata geçiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden, doğal gaz tüketimleri için 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar tahakkuk edecek ilk faturadan doğal gaz bedeli alınmayacağı belirtildi.

Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadar olan döneme ait aylık doğal gaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için de doğal gaz bedeli tahsil edilmeyecek.

Doğal gaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedellerinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı belirtildi. Bunun yanı sıra her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalarda ayda 150 TL, yılda ise toplam bin 800 TL'lik bir indirim söz konusu olacak.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ