Emeğim bayramı 1 Mayıs kutlandı

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Saraçlar Caddesi'nde kutladı. Ayşekadın'dan Saraçlar Caddesi'ne yapılan kortej yürüyüşünün ardından toplanan DİSK, TÜRK-İŞ, TMMOB, TTB, BİRLEŞİK KAMU-İŞ ve KESK'in Edirne bileşenleri 1 Mayıs'ı türkülerle kutladı.

Emeğim bayramı 1 Mayıs kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, 1 Mayıs Emek, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Saraçlar Caddesi'nde düzenlediği basın açıklaması ile kutladı.

Program ilk olarak Ayşekadın’dan Saraçlar Caddesi’ne yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej’e Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu bileşenleri katıldı.

Kortejin Saraçlar Caddesi’nde oluşturulan alana gelmesinin ardından program başladı. Programda ilk olarak depremde hayatını kaybedenler vatandaşlar, hayatını kaybeden maden işçileri ve şehitler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

Ardından konuşmalara geçildi. Edirne Kent Konseyi önceki dönem Başkanı Ziya Gökerküçük, Söğütlük Kent Ormanı’na ilişkin yaptığı konuşmada, platform kurduklarını söyledi. Tes-İş Edirne Şube Başkanı Zeki Şişko da yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların işçi bayramını kutladı.

1 Mayıs’ın, tüm değerleri üreten işçilerin bugüne dair yaptığı itirazların ve yarının hedeflerini ifade ettiği bir gün olarak anımsatan Şişko, “Bugün işçi sınıfının, emekçilerin sesine, sözüne, gücüne hem dünyada hem de ülkemizde her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Bugün dünyanın dört bir yanında hakları için, adalet için, demokrasi için, barış için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların sesleri 1 Mayıs meydanlarında buluşuyor. Tüm dünyada işçi sınıfı sayısal olarak hızla büyürken, ücretli emek yaygınlaşırken; biz üretenlerin toplumsal zenginlikten aldığı pay azalıyor. Sermayeyi emek sömürüsü de doyurmuyor. Bugün burada yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini üreten biz işçilerin, emekçilerin yöneten olduğu bir düzen kurma irademizi ilan ediyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından alanda toplanan vatandaşlar halay çekerek kutlama yaptı.

Emniyet güçleri alanda geniş güvenlik önlemi aldı. Oluşturulan alana girişti vatandaşların üst taraması gerçekleştirildi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN