• Haberler
  • Edirne
  • Öğrenciler sınavlara, 'Çocuklar Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz' projesi ile hazırlanıyor

Öğrenciler sınavlara, 'Çocuklar Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz' projesi ile hazırlanıyor

Edirne'de Emniyet Müdürlüğünce 'Çocuklar Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz' projesi hayata geçirildi.

Öğrenciler sınavlara, 'Çocuklar Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz' projesi ile hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Emniyet Müdürlüğünde lisan mezunu gönüllü polis memurları, sınavlara hazırlık kapsamında eğitim vererek polis çocuklarına derslerinde yardımcı oluyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in onayı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Çocuklar Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz’ projesi ile polis çocuklarına sınavlara hazırlık çerçevesinde destek eğitimi veriliyor.

Polis çocuklarına, matematik, geometri, biyoloji, tarih ve coğrafya branşlarında takviye dersleri verilmeye başlandı. Proje kapsamında destek kurslarına 22 öğrenci katılıyor.

Eğitim gören çocukları ziyaret eden Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurslarda eğitim veren polislerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra komiser ya da polis olup emniyet teşkilatında göreve başlayan gönüllülerin talebi sonrası polis çocuklarına eğitim verilmeye başlandığını belirten Karaburun, çocuklara sınavlara hazırlık sürecinde destek olmak için projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in de onayıyla ‘Çocuklar Bizim Geleceğimiz, Biz Bize Yeteriz" projesi kapsamında, müdürlükteki eğitim sınıfı öğrencilere tahsis edildi.

Öğrencilerin okullarda anlamadığı konuları burada tekrar edip öğrenme şansları olduğunu söyleyen Karaburun, “Bu proje çocuklarımız tarafından çok ciddi bir kabul gördü. Hem sınava hazırlanan, hem de ara sınıfta eğitimine devam eden çocukların okulda anlayamadığı ya da eksik kaldığı konuları burada tekrar öğretmenlerine sorma şansı oluşuyor. Bazı kaynak kitaplar ve deneme sınavlarını da temin ederek çocukların bu yayınlara da ulaşımını sağladık. Bu sayede çocuklarımızın hem sınava hazırlıkta ciddi bir başarı sağlamasını bekliyoruz, hem de ara sınıf eğitimlerinde eksikleri varsa bunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.” Dedi.

Karaburun, projeden faydalanan çocukların lojmanlarından ya da ikamet ettikleri yerden alınarak eğitim sınıflarına transferlerin sağlanmasını organize ettiklerini dile getirdi.

Lisans mezunu polislerin anlatabileceği derslerden eğitimleri sürdürmeyi hedeflediklerinin altını çizen Karaburun, “ müdürlükteki sınıfların boş olduğu saatlerde eğitimcilerin çocuklarla buluşmasını sağlıyoruz. Milli Eğitim müfredatındaki konular üzerinden ders işleniyor. Matematik, biyoloji ve fizik dersi başta olmak üzere lisans mezunu polislerin anlatabileceği derslerden eğitimleri sürdürmeyi hedefliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Çocuklara derslerinde başarılı olması için destek verdiğini söyleyen Biyoloji mezunu ve 8 yıldır Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Eğitimci Polis Memuru Sedat Karakoç, 'Çocuklar geleceğimiz biz bize yeteriz' projesi çerçevesinde gönüllü olarak mesai saatleri dışında polis memuru çocuklarına eğitim verdiklerini aktardı.

Projenin yürürlüğe girdiği Ekim ayından bu yana çocuklara eğitim vermeye devam ettiklerini ifade eden Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Eğitimci Polis Memuru Fulya Dizman, “kendi branşım olan matematik dalında yardımcı olmak amacıyla projeye dâhil oldum. Projenin yürürlüğe girdiği Ekim ayından bu yana çocuklara eğitim vermeye devam ediyoruz. İlköğretim, ortaokul ve lise düzeyinde karışık eğitim veriyoruz.” Dedi.

 Proje kapsamında eğitim alan 5’inci sınıf öğrencisi Sebahattin Baykal, “ burada aldığım eğitim sınavlarıma katkı sağladı. Anlayamadığım konuların üzerinden geçme fırsatı buluyorum.” Şeklinde konuştu.

Baykal, projeden çok memnun olduğunu belirterek eğitimin geleceğine güzel katkılar sağlayacağını dile getirdi.

Lise son sınıf öğrencisi Meryem Yavaş, aldığı eğitimlerle matematik dersinde eksik olduğu konuları tekrar etme fırsatı olduğunu ifade ederek YKS sınavına hazırlık sürecinde aldıkları birebir eğitimde rahat bir şekilde soru sorabildiğini aktardı.

Ortaokul 5. sınıf öğrencisi Ayşenaz Yıldırım, okulda anlayamadığı matematik konularını eğitimde aldığı derslerle anladığını ve notlarının yükseldiğine değindi. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ