• Haberler
  • Edirne
  • Sevdiğini mutlu etmek isteyen vatandaşlar çiçekçilerin yolunu tuttu

Sevdiğini mutlu etmek isteyen vatandaşlar çiçekçilerin yolunu tuttu

Sevgililer Günü'ne özel çiçekçiler vitrinlerini ve dükkânlarını güne özel ürünlerle donattı. Sevgililer Günü'nde eşlerini ve sevdiklerini mutlu etmek isteyen vatandaşlar ise çiçekçilere yöneliyor.

Sevdiğini mutlu etmek isteyen vatandaşlar çiçekçilerin yolunu tuttu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Şubat Sevgililer Gününde sevgisini çiçekle ifade etmek isteyenlerin uğrak yeri olan çiçekçiler, yoğun mesai yapıyor.

Özel günlerde en çok tercih edilen hediyeler arasında yer alan çiçekler, Sevgililer Günü'nün de vazgeçilmezi oluyor.

Sevgililer Günü için en çok tercih edilen kırmızı, beyaz güller, papatyalar, orkideler, sümbüller ve menekşeler çiçekçilerin tezgâhlarında yerini aldı.

Edirne’de çiçekçiler 14 Şubat Sevgililer Günü için 1 hafta öncesinden hazırlıklara başladı.

Çiftleri mutlu etmek için çalıştıklarını belirten Edirne çiçekçisi Ersan Çetin, “ 1hafta öncesinden sevgililer günü hazırlıklara başladık. Çiftlerimizi mutlu ve memnun etmek için uğraşıyoruz. Bütün çiftleri buraya bekliyoruz.” Dedi.

Sevgiliye en güzel hediyenin çiçek vermek olduğunun altını çizen Çetin, sevgililer günü için çeşit çeşit çiçeklerin olduğunu söyledi.

Çiçeğin bir nezaket simgesi olduğunu dile getiren Çetin, “ çiçek bir kültürdür. Sevgiyi kültür ve nezakete çevirmek için çiçek her zaman baştacıdır. Vatandaşlar mutlu olsun diye yoğun mesai yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki yıllara göre fiyatların yüksek olduğunu aktaran Çetin, havaların soğuk gitmesiyle bu yıl çiçek fiyatları önceki senelere göre daha yüksek. Ama biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Gül tek adeti 100- 150 lira karanfil adet 40 lira kasımpatı demet 250 lira, aranjman, buket 500 lira. İş yerinin konuma göre 500- 600 arası gül sattık. Sevgililer günü özel ve anlamlı bir gün. Her çiftin mutlu olması bizim içinde önemli.” İfadelerini kullandı.

Kırmızı güllerin daha çok tercih edildiğini söyleyen Çetin, “ özellikle vatandaşlar kır papatyalı, kır çiçekleri ve özel günün vazgeçilmezi olan gülleri tercih ediyorlar. Bize gelen siparişleri özenle hazırlıyoruz ve teslim ediyoruz.” Dedi.