CİĞERCİLER, VATANDAŞLARI BANDO VE CİĞER FESTİVALİNE DAVET ETTİ

2022 Edirne Yılı'nda 'Edirne'ye Gel, Ciğerimi Ye' teması kapsamında 13-14-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son gününde 1,5 ton ciğer dağıtılacak.

CİĞERCİLER, VATANDAŞLARI BANDO VE CİĞER FESTİVALİNE DAVET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

13-14-15 Mayıs tarihleri arasında 2022 Edirne Yılı 'Edirne'ye Gel, Ciğerimi Ye' teması kapsamında 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali düzenlenecek. Tava ciğer esnafı, Selimiye Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle vatandaşları festivale davet etti.
                Selimiye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Bando ekibi tarafından tava ciğer türküsü ve müzik eşliğinde oyunlar oynandı, vatandaşlara ciğer ikramında bulunuldu.
                Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İşçan, "Ciğerlerimiz hazır, bandolarımı hazır. 13-14-15 Mayıs'ta yerli ve yabancı tüm ziyaretçileri Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali'ne davet ediyoruz." dedi.
                'Ciğer ustalarının düğünü'
                Dünyanın en büyük, en lezzetli ve aynı zamanda da en eğlenceli festivali olduğunu belirten Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, festivalin 'ciğer ustalarının düğünü' olduğunu söyledi.
                Dinar, "Festivalin son gününde Saraçlar Caddesi'nde Edirne'nin güzide ciğer ustaları kendi elleriyle pişirdikleri ciğerleri davetlilere ikram edecek. Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif olan bu tava ciğeri yemeye davet ediyoruz herkesi. Bütün dünyayı bekliyoruz, çünkü bütün dünyaya yetecek kadar ciğerimiz var. Biz başlarken 1,5 ton dedik. Ancak oradaki duruma bakacağız, yetmezse takviyesini yapacağız." dedi.
                'Edirne'ye gel ciğerimi ye"
                Edirne Tava Ciğer Ustaları Derneği Başkanı Niyazi Yavuz da "Edirne'ye gel ciğerimi ye" sloganıyla tüm dünyayı Edirne 10. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'ne davet ettiklerini söyledi.
Barış Karapaça- Emir Can Güllü