'EDİRNE'DE İNSANLAR EVLERİNE GALOŞLA GİRİYOR'

Edirne'de devam eden altyapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmadan beldelerin alt yapı işinin yapılmasına tepki gösteren AK Parti Edirne Belediye Meclis Üyeleri İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

'EDİRNE'DE İNSANLAR EVLERİNE GALOŞLA GİRİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısına Keşan İlçesi'ne bağlı Beğendik Beldesi'nde devam eden altyapı çalışmaları damga vurdu. AK Parti Belediye Meclis grubu ise Edirne'de devam eden altyapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlanmadan beldelerin alt yapı işinin yapılmasına tepki gösterdi.
               
AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasında gazetecilerle bir araya gelen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Grup Başkanı Ayhan Dinç,  Edirne Belediye Meclisi İmar Komisyon Üyesi İsmail Taşdemir düzenlenen basın toplantısında Edirne'nin altyapı çalışmaları dururken başka belediyeye destek olunmasına tepki gösterdi.
                'Edirne halkından alıp Beğendik belediyesinin halkına hizmet veren bir zihniyete karşıyız'   'Yaptım oldu' mantığıyla Edirne Belediyesini yöneten bir grupla karşı karşıya olduklarını belirten AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, Edirne halkının cebinden alıp Beğendik belediyesinin halkına veren bir zihniyete kesinlikle karşı olduklarını belirtti.
                Merkez İlçe Başkanı Özcan,  'Ben yaptım oldu mantığı ile sadece fikrini Parti stratejisini anlatmaya teamülü olmayan Edirne belediyesini yöneten bir grupla karşı karşıyayız. Bu yeni olan bir şey değildi. Daha önce kadın kolları başkanımızda aynısı yapılmıştı şuan grup başkanımıza da aynısı yapılıyor. Yani Edirne'yi hep beraber yönetecek ve doğru hizmetler yapacaksak herkes fikrini söyleyecek. Ve açılacak herhangi bir konuda ya da meclis gündeminde dahi fikrini söylemekte ne zarar var ki? Bu konuda öfkelenen, öfke kontrolünü ileri boyuta götüren Recep Gürkan var. Haliyle maliyetleri artan bir yapıya sahibiz şuanda maliyetler artımından kaynaklanan bir bütçeleri üyelerim, tazelerken bizde özellikle alt yapı konusunda elimizi taşın altına koyup hizmet ve destek vermiş Adalet Kalkınma Partisiyken hem sözümüzü hem fikrimizi beyan etmek zorundayız. Ve Edirne'de bu kadar hendek, bu kadar çukur, bu kadar kapatılmayan yara varken dün çamurdan bugün tozdan, ne balkonuna oturabilen ne balkonun da çamaşır asabilen bu kadar nüfus varken Beğendik belediyesine öncelik vermek, elbet bizim Edirne'mizin bir kıymetli belediyesidir. Zaten geçmiş dönemlerde korkunç hizmetler almıştır. Âmâ burada her bir çukur varken Beğendik belediyesinde bu kadar, 16 bin metrekare taş, benim aklımda kalan bu kadar destek verilmesi Edirne halkına yakışmayan Edirne halkının cebinden alıp Beğendik belediyesinin halkına veren bir zihniyete kesinlikle karşıyız önce çukurları kapat ondan sonra istersen Enez'in yenice köyüne bile hizmet et.' İfadelerine yer verdi.

Edirne Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Grup Başkanı Ayhan Dinç,  'Edirne'nin kanayan yarası altyapı sorunları dururken beğendik beldesine yardım konusunda başkan Gürkan ile görüşüp ilk önceliğin Edirne olması gerektiğini belirttiklerini söyledi.
                AK Parti grubu olarak karara ret oyu verdiklerini belirten AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ayhan Dinç, 'Beğendik Beldesine bir yardım ile alakalı şimdi burada yaptığımız konuşmada başkana beğendik İlçelerine yardım edebiliriz. Ama Edirne'mizin sonuçta kanayan bir yarası, alt yapı ve kaldırımların yapılmaması asfaltın yapılmaması bununla ilgili Sayın Başkanın önce kendi sokaklarını mahallelerini yapması ve bunlar bitikten sonra beğendiye yardım yapmamız gerektiğini söyledik ama bizim gene ret oyumuz onların evet oyunu geçti. Şehrimizin birkaç mahallesini çamur ve geçilemez halde beğendiğin sokaklarını bakacak olursak bizim durumuzdan daha iyi kaldırımlar belli seviyede gene var fakat herhangi hızlı bir projeyle yapılacak bir durum değil. Beğendik'de kaldırım taşları her şey duruyor Belediyenin de kendi bütçesi var yani bu bütçeyi kendisi yapabilir. Burada 8 bin 500 metrekarelik alandan bahsediliyor.  Bu da yaklaşık 800 bin lira ile 1 milyon arasında bir yardım oluyor bunu kendi ilimize yapabiliriz. Defalarca burada resimlerle kanıtlarla elimizde mevcut, Kocasinan mahallesinde yani bu insanlarımız şuan evlerine giremiyorlar öncelikle Edirne belediyesini bunu çözmesi lazım. Biz Edirne'ye yatırım yapılmasını istiyoruz buda yerelde belediyeden geçiyor, tabi genelde de belediyenin istediği desteğe her zaman sayın vekilimiz il başkanımız ilçe başkanımız yani çok konularda Edirne belediyesine destek vermiştir.' Şeklinde konuştu.

                Düzenlenen basın toplantısında konuşan Edirne Belediye Meclisi İmar Komisyon Üyesi İsmail Taşdemir, mayıs ayı toplantısında belediye meclisi devam ederken el kaldırılarak belediye başkanı Recep Gürkan'dan söz istediklerini ve söz vermeden oylamaya geçtiğini söyledi.
                Edirne Belediye Meclisi İmar Komisyon Üyesi Taşdemir, 'Oylamayı bitirdikten sonra Sayın Gürkan bize hitaben  'Ben bugüne kadar kürsüde hiçbir zaman siyaset yapmadım benim her maddeden sonra söz isteyen var mı diye sormam ve söz vermemem demokrasiye olan inancımdandır.' İfadelerini kullandığını belirterek şunları kaydetti; '10. maddemiz şu teknik sınıfa boşta bulunan bir adet mimar Kadrosunun değiştirilmesi biz fikir olarak bir adet mimar kadrosunun değiştirilmesine karşıydık, neden karşıyız bugün Edirne'ye bir çıkın bakın sizlerde göreceksiniz gerek mimar olanlarda, gerek müstait gerek vatandaşımızın imarla alakalı sıkıntısı var imarda da imza yetkisi olan mimar sayısında yetersizlik var biz bu kadronun değiştirilmesini istemedik bu kadronun imar ve şehircilik müdürlüğüne tahsis edip kadronun atamasını yapılmasını istedik oranın mimar sayısı artsın böylelikle belediyesine imar ve şehircilik müdürlüğünden gelen haklı şikâyetlerin azalmasını istedik vatandaşımıza sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak istedik ama sayın belediye başkanı bize söz vermedi. Başkan bize söz vermeyerek halkın iradesini hiçe saymıştır bizler şahsı olarak istemiyoruz Edirne halkının oy verdiği yaklaşık 40 bin kişinin oyunu almış seçilmiş insanlarız. Recep Gürkan diyor ki, size oy vermem demokrasiye olan inancımızdandır Sayın Gürkan demokrasiye bence şahsım olarak inancının olmadığını düşünüyorum çünkü inansaydın 40 bin kişinin oy aldığı bir siyasi partinin fikirlerini dinlerdin.'

Ebru Yıldız Günenç