• Haberler
  • Edirne
  • Çayır Tırtılı ile mücadele aralıksız devam ediyor

Çayır Tırtılı ile mücadele aralıksız devam ediyor

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından son günlerde tüm Trakya Bölgesi'nde yoğun olarak görülen çayır tırtılı zararlısına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Yapılan açıklamada, saha ekipleri tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Çayır Tırtılı ile mücadele aralıksız devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son günlerde Tüm Trakya Bölgesi'nde yoğun olarak çayır tırtılı zararlısı görülmeye başlandı. Özellikle ayçiçeği ve mısır ekili arazilerde yoğun bir şekilde görülen çayır tırtılı ile mücadele Tarım ve Orman Bakanlığı genelgesi kapsamında insansız hava araçları(İHA) ile yürütülüyor. Yapılan çalışmalar hakkında Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bir açıklama yayımlandı.

Edirne Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, saha ekipleri tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiği belirtildi.

'Çayır tırtılı ilaçlı mücadele ile kontrol altına alındı'

Trakya Bölgesi'nde yoğun şekilde görülen çayır tırtılı zararlısına karşı incelemelerde bulunulduğu belirtilen açıklamada, 'Edirne merkez bölgede incelenen arazilerde çayır tırtılı popülasyonunun yoğun olmadığı ve bazı bölgelerde yerel olarak görülen popülasyonun ilaçlı mücadele ile kontrol altına alındığı görülmüştür. Üreticilerimiz çayır tırtılı ve konukçuları konusunda bilgilendirilmiştir.'

      Üreticilerin ayçiçeği ve mısır ekili alanları bir süre daha kontrol etmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında mutlaka yetkililere haber verilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu. 

                Çayır tırtılına karşı uygun insektisitlerle mücadeleye başlamanın çok önemli olduğu belirtilen açıklamada, 'Doğru zamanda yapılan kimyasal mücadele ile zararlı yoğunluğu önemli ölçüde kontrol altına alınabilmektedir.  Kimyasal mücadelenin arıların aktif olmadığı akşam saatlerinde yapılması önemlidir' tavsiyelerinde bulunuldu.
Kumru Öngün