• Haberler
  • Edirne
  • Çarşı esnafı sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Çarşı esnafı sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Edirne'de Tarihi Alipaşa Çarşısı esnafları, kış mevsiminde yiyecek ve su bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına yardım ederek sahip çıkıyor.

Çarşı esnafı sokak hayvanlarına sahip çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sokak hayvanları için kentin en işlek cadde ve sokaklarına su ve mama kabı bırakan Tarihi Alipaşa Çarşısı Esnafı vatandaşlarında takdirini toplayıp örnek davranış sergiliyor.

Soğuk havalarda işlek noktalara mama ve su kapları koyduklarını belirten Tarihi Alipaşa Çarşısı esnaflarından Çağdaş Keskin, “Sıcak ve soğuk havada yiyecek içecek bulmakta zorlanan kedi ve köpeklere ellerinden geldiğince mama desteğinde bulunuyoruz. Soğuk havalarda bahçelere, caddelere ve işlek noktalara mama ve su kapları koyuyoruz. Saraçlar Caddesi'ndeki kuşlara yem veriyoruz. Bu şekilde onlara destek olmaya çalışıyoruz. Özellikle soğuk havalarda sığınacak yer bulamadıkları için çarşımıza sığınıyorlar. Bizler de esnaf olarak elimizden geldiğince yiyecek içecek bulmakta zorlanan canlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Sokak hayvanlarının da bir can olduğunu ve hayatta kalmaya çalıştıklarını söyleyen Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, “Burada iki Petshop dükkânı olan esnafımız var. Onlar da ellerinden geldiğince çarşımıza sığınına sokak hayvanlarını besleme konusunda destek oluyorlar. Çarşımızda dolaşan müşterilere bir zararları olmuyor. Geliyor yemeğini yiyip gidiyor. Sürekli çarşımıza gelen kedi ve köpeklerimiz var. Bazen çok soğuk olduğu zaman bunları içeride bırakıyoruz. Gün içerisinde burada insanların yanı sıra hayvanlara da dokunacak şeyler yapıyoruz. Yazın sıcaklarda çarşımızın etrafı ve çatımıza su kapları koyuyoruz. Kuşlar kediler ve diğer hayvanlar da bunlardan faydalansın diye. Bu konuda duyarlılık çağrısında bulunuyorum. Onlar da bir can ve hayatta kalmaya çalışıyorlar.” Şeklinde konuştu. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ