BÜYÜK ZAFER'İN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü kutlandı. Etrafını saran karanlığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında yırtıp atan Türk Ordusu'nun kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de törenlerle kutlandı.

BÜYÜK ZAFER'İN 100'ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstiklali için istikbalinden vazgeçenlerin kazandığı, 30 Ağustos Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü Edirne'de törenlerle kutlandı.  Kutlamalar Atatürk Anıtı'nda çelenkler valilik, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Ardından törenler Edirne Valiliği'nde devam etti. Burada Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan tebrikleri kabul etti.

                Geçit Töreni İlgi İle İzlendi

                Sonrasında ise kent Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu ve Belediye Başkanı Recep Gürkan halkın bayramını kutladı. Albay Suat Kızılırmak,  günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.
                Ardından Talatpaşa Bulvarı'ndan oluşturulan kortej geçiş yaptı. Kortejde ilk olarak askeri birlikler, ardından sırasıyla gaziler, emniyet müdürlüğü ekipleri ve Edirne'de faaliyet gösteren motor kulüpleri tören alanında geçiş yaptı. 30 Ağustos Zafer Bayramı yapılan törenlerin ardından sona erdi.

 

Kumru Öngün