AYÇİÇEĞİNDE ZORLU HASAT MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Küçükdöllük Köyü'nde ayçiçeği hasadına katıldı. Vali Kırbıyık, üreticilerin ayçiçeğinde yüksek verim ve rekolte beklediklerini dile getirdi.

AYÇİÇEĞİNDE ZORLU HASAT MESAİSİ DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 1 milyon 200 bin dekar alanda ekimi yapılan ayçiçeğinde hasat mesaisi devam ediyor. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Edirne Milletvekili ve KEFEK Başkanı Dr. Fatma Aksal ile İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt merkeze bağlı Küçükdöllük Köyü'nde ayçiçeği hasadına katıldı.

Küçükdöllük Köyü sakinlerinden Mehmet Ali Taşkın'˜a ait ayçiçeği ekili arazide gerçekleştirilen hasatta Vali Hüseyin Kürşat Kırbıyık biçerdöver kullandı. Ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kırbıyık; 'Geçen yıl Edirne'de 1 milyon 78 bin dekarda ayçiçeği ekiminin yapılmıştı. Bu yıl ise ekim alanı genişleyerek 1 milyon 200 bin dekara yükseldi.' Dedi.

Rekolte Beklentisi Yüksek

Verim ve rekolte beklentisinin yüksek olduğunu ifade eden Vali Kırıyık, 'Yıllık rekolte beklentimizin 300 bin tonun üzerinde olacağını düşünüyoruz. Rekolte, verimlilik ve yağ oranı çok önemli. Çiftçilerimizden edindiğimiz bilgilere göre gayet iyi bir yıl olacak gibi gözüküyor. Allah tüm çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını versin. Zor bir iş yapıyorlar.' Diye konuştu.

Edirne'nin geçen yıl ülke ayçiçeği üretiminde üçüncü sırada olduğunu hatırlatan Vali Kırbıyık, bu yıl ise rekoltenin artmasıyla bu durumu tekrardan değerlendireceklerini ifade etti.

İba; 'Üretimde ülke çapında ikinci sıraya çıkacağız.'

Ayçiçeği hasadına katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ise yaptığı konuşmada, üreticilerin ilk hasatlarında yanlarında olduklarını ve çiftçilerin yüksek verim beklediklerini ifade etti. Başkan İba; 'İnşallah verimlerin iyi olduğunu duyuyoruz. Hasat yapılan yerlerdeki çiftçilerimizle yaptığımız görüşmelerde olumlu dönüşler alıyoruz. Bölgemizde üçüncü sıradaydık ama bu sezon inşallah ikinci sıraya yükseleceğimizi düşünüyoruz. İnşallah fiyatlar da üreticilerimizi memnun edecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.' Dedi

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal ise buğday döneminin iyi geçtiğini ve fiyatında üretici tarafından beğenildiğini belirtti. Ayçiçeği için de bereketli bir sezon dileyen Aksal; 'Yağışlar iyiydi. Trakya verimli topraklarıyla bereketli. İnşallah bu yılda bereketli bir sezon geçiririz.' Dedi.

Çayır Tırtılı Zararlısı Ne Kadar Zarar Verdi?

Hasat etkinliğine katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da bölgede ayçiçeğinde çayır tırtılı zararlısının görüldüğünü ancak hızlı ve etkin mücadele ile zararlının yok edildiğini söyledi. Bayazıt; 'Çayır tırtılı büyük bir zarar vermeden ortadan kaldırıldık. Rekolte kaybı beklemiyoruz.' Diye konuştu.

Küçükdöllük Köyü sakinlerinden Üretici Mehmet Ali Taşkın da geçen yıldan daha iyi bir verim beklediklerini söyledi.
Kumru Öngün