Berber ve kuaförler için alınan karar 1 Temmuz 2023 tarihine uzatıldı

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kararla 1 Ocak 2023 tarihi itibari geçerli olmak üzere berber ve kuaförlere bir günlük tatil uygulaması, 1 Temmuz 2023 tarihine ertelendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, düğün zamanı uygulamaya geçilirse büyük sıkıntı yaratacağını düşündüklerini ve Temmuz'da da düğün sezonu olacağı için uzatma olabileceğini söyledi.

Berber ve kuaförler için alınan karar 1 Temmuz 2023 tarihine uzatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar bir kez daha ertelendi. 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak olan Pazar günü kapalı kalma kararı, 1 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı.

Edirne Berberler ve Kuaförler Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, "Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunun isteği doğrultusunda bakanlıktan çıkan karar haftada 1 gün tatil yapılması yönündeydi ve 1 Ekim itibari ile uygulamaya geçilecekti. 1 Ocak 2023'e ertelendi. Bu uygulama tekrardan 1 Temmuz 2023'e ertelendi. Bunu olumlu karşılayan esnafımız da var. Olumsuz karşılayan da var. ilerleyen günlerde bununla ilgili ne gibi oluşum olacak bekleyip göreceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Düğün sezonuna denk gelmesinin etki edeceğini ve yaz ayında düğünlerin yoğun olduğunu belirten Gül, “Düğün sezonuna denk gelmesi de etki edecektir. Yaz ayında düğünlerin yoğun olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için de ne gibi tedbir alınır ilerleyen günlerde göreceğiz. Esnafımız kadar vatandaşlar da bu Pazar günü kapalı olmasına karşı çıkmıştı. Özellikle memur kitlesi hafta sonları daha uygun olduğu için berber hizmetini o zaman almayı tercih ediyor. Bu uygulamaya geçilirse berberler Pazar günler, bayan kuaförleri de Salı günleri kapalı olacak. Düğün zamanı uygulamaya geçilirse büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz. Temmuz'da da düğün sezonu olacağı için uzatma olur diye düşünüyoruz.” Dedi.

Barış Karapaça