BELEDİYE MECLİSİNDE VATANDAŞI ÜZEN KARAR

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Edirne Toplu Ulaşım Sistemi(ETUS)'a zam kararı alındı. AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından verilen red oylarına rağmen CHP ve İYİ Parti'nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle karar oy çokluğu ile onaylandı.

BELEDİYE MECLİSİNDE VATANDAŞI ÜZEN KARAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Bir de burada AK Parti ve MHP zam talebine karşı çıkmasına rağmen CHP ve IYI Partili üyelerin oylarıyla ETUS'A yeniden zam geldi.

Gündeme alınan şehir içi toplu taşıma ücretlerine zam önerisi onandı. Edirne Toplu Ulaşım Sistemi(ETUS)'ne zam yapılması önerisi mecliste oylamaya sunuldu. AK Parti ve MHP meclis üyeleri tarafından verilen red oyuna rağmen CHP ve İYİ Parti'nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle karar oy birliği ile onaylandı. Oylama sonucunda oy çokluğu ile ETUS'a zam yapılması kararı verildi.

Belediye Meclisi'nde alınan karar sonrası yeni Edirne Toplu Ulaşım Sistemi ücretleri Kent kartla sivil biniş 5 lira 50 kuruştan 6 lira 88 kuruşa, öğrenci 3 lira 80 kuruştan 4 lira 75 kuruşa, 7 lira olan nakit biniş ise 8 lira 75 kuruşa yükseldi.