Bayram tatili öncesi oto tamircilerde yoğunluk oluştu

Bayram tatili için araçlarıyla seyahate çıkmayı planlayan vatandaşlar, oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatili öncesi oto tamircilerde yoğunluk oluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı tatiline otomobilleriyle çıkmayı planlayan vatandaşlar, araç bakımları için oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu. Bakıma giren araçlar kapsamlı bir çalışmadan geçirilerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

21 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklar başladı. Tatil döneminde araçlarıyla seyahate çıkacak olan vatandaşlar oto tamircilerin yolunu tuttu. Bakıma giren araçla 32 farklı aşamadan geçerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

Araç sahiplerinin kış lastiklerini değiştirip yaz lastiklerine geçtiği takdirde problem yaşamadan yola çıkabileceklerini ifade eden Teknisyen Araç Teknisyeni Mustafa Güne, “Yolda kalmamak ve can güvenliğinin her şeyden önemli. Fren balataları, fren sistemleri, fren hidroliklerini ve motorun soğutma sıvısının kontrol edilmesi gerek. Uzun yola çıkacak olan vatandaşların konforlarının da önemli” ifadelerine yer verdi.

Gece yolculuk yapacak sürücülerin far ampullerini kontrol ettirmesi gerektiğini ifade eden Güne, Ramazan Bayramı öncesi araçların bakımlarını ve kontrollerini mutlaka aksatmadan yapmaları gerektiği aktardı. ,

"Uzun yola çıkacaklar dikkat!"

Araçların ön takımlarının elden geçirilmesi ve kontrol edilmesinin önemine vurgu yapan Güne, “Uzun yola çıkacak vatandaşlar bakım yaptıramıyorlarsa bile kontrole gelsinler ve araçlarında ki problemlerin ne olduğunu bilsinler. Dizel araçlarda arabanın verimliliği için uzun yol sonrası 1 dakika rölantiden sonra durdurması, motor sağlığı için daha güvenli. Sıvı seviyelerinin kontrol edilmesi, yağ bakımının yapılması hayati önem taşıyor. Havalar sıcak, ısı değerleri artıyor. Olası bir felaketten kaçınmak için uzun yola çıkanların bunlara dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Barış Karapaça