Bayram öncesi emniyet kemeri denetimi yapıldı

Edirne'de Ramazan Bayramı dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından karayolu ile seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri kullanmasının önemine dikkat çekilmesi amacıyla 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz' mottosuyla denetim yapıldı.

Bayram öncesi emniyet kemeri denetimi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de denetimler sıklaştı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince otogarda ve uygulama noktasında emniyet kemeri denetimi gerçekleştirerek hem sürücüleri hem de yolcuları emniyet kemeri takmanın önemi konusunda bilgilendirdi.

Otogarda yapılan slayt gösterisi ile sürücüler ve yolcuları bilgilendirildi. Ekipler, emniyet kemeri takmanın hayat kurtardığına dikkat çekti.

Hemşirelik öğrencisi İdal Usta, "Güzel bir uygulama çevremde gördüğüm ve haberlerde duyduğumuz kazaların çoğu emniyet kemeri takılmadığından dolayı oluyor. Ufak atlatılabilecek sıyrıklar aslında çok büyük kazalara ve insan hayatına mal oluyor. Çoğu insan kemer takımına dikkat etmiyor. Araca bindiğimiz zaman o kemeri takmamız gerekiyor. Bu da Edirne'de yapılan güzel bir uygulama otogarda olması da daha mantıklı. O yüzden böyle bir uygulama olmasına sevindim" dedi.

"35 yıldır sürekli emniyet kemeri takıyorum"

Otobüs Şoförü Hasan Kenar, "35 yıldır sürekli emniyet kemeri takıyorum. Güzel bir alışkanlık. Herkese tavsiye ediyorum. Araçta levha da var tüm yolcularımıza söylüyoruz" dedi.

"Emniyet Kemeri hayata bağlıyor"

Ailesi ile birlikte bayram seyahatine çıkan Tuncay Yılmaz, "Ailece emniyet kemeri takıyoruz. Çocuklarımıza da emniyet kemeri takmayı alıştırdık. En ufak bir hızda bile insan savunmasız kalıyor. Emniyet kemeri insanı gerçekten hayata bağlıyor" dedi.

Ekipler denetimin ardından otogarda bilgilendirme broşürü dağıttı ve açık alanda kurdukları platformda vatandaşları trafik kuralları hakkında slaytla bilgilendirdi.

Emniyet Kemeri denetimlerinin bayram boyunca devam edeceği belirtildi.