Başkan Şahin, taksilere talep edilen zam hakkında konuştu

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin makamında gerçekleştirdiği basın toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu. Şahin, geçtiğimiz gün Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme gelen taşıma sektörüyle ilgili zam konusu tartışmaları hakkında konuştu. 58 tane durak başkanı ile görüştüklerini söyleyen Şahin, yapılan istişarelerin ardından belediyeye zam talebinde bulunduklarını kaydetti.

Başkan Şahin, taksilere talep edilen zam hakkında konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün Belediye Meclisi Toplantısı'nda gündeme gelen taşıma sektörüyle ilgili zam konusu tartışmaları hakkında Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen basın toplantısında konuya açıklık getirmek gerektiğini söyleyen Şahin, 58 tane durak başkanı ile görüştüklerini ve ardından belediyeye zam talebinde bulunduklarını kaydetti.

                Zam talebi ile ilgili dilekçeleri komisyona verdiklerini belirten Şahin, zam talep etmeyen hiçbir esnaf için belediyeden zam istemediğini vurguladı. Esnafın ayakta durmak zorunda olduğuna dikkat çeken Şahin, Türkiye'de taksi tarifesinin en düşük Edirne'de olduğunu iletti.

Keşan ve Uzunköprü'deki tarifelerin Edirne Merkez'den daha yüksek olduğunu vurgulayan Şahin, talebin belli bir grup tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

'Taksici esnafımızın talep etmediği hiçbir şeyi kimseden istemem'   

Zam talebini uygun görenlere esnaf adına teşekkür eden Şahin, 'Siyasi meclis üyelerimizin konuşmalarında; '˜Taksici arkadaşlar zam istemiyor ama Ali Şahin zam istiyor' gibi söylemlerde bulundular. Ben de şunu iddia ediyorum taksi esnafımızın talep etmediği hiçbir şeyi kimseden istemem. O kadar da acemi bir adam değiliz. Bu konuyla ilgili tekrar siyasi partideki bütün meclis üyelerini buradan bilgilendiriyorum. Ben esnafın istemediği hiçbir şeyi yapmam.' Dedi.

Tarifeye her zam yapıldığında yolcu sayısında azalma olduğunu dile getiren Şahin, yapılan zamların kendilerine gelir olarak geri dönmediğini söyledi.

'Taksi müşterisi ayrı toplu taşıma müşterisi ayrı'

Yapılan destekler ile toplu ulaşımın ayakta durduğunu belirten Şahin, 'Daha önce dediğim gibi taksi ve minibüs arasında '˜ben zam yaparsam yolcu kaçar' diye bir algı var. Esnaf artık şunu anladı, taksi müşterisi ayrı toplu taşıma müşterisi ayrı. Biz bunları insanlara yaptığımız bütün toplantılarda anlattık.' İfadelerini kullandı. Kumru Öngün