Başkan İba, 'ÖTV indirimi taksici esnafımızı memnun etti'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte kentteki taksi duraklarını ve taksici esnafı ziyaret etti. Daha önce yaptıkları ziyaretlerde ÖTV indirim taleplerini aldıkları esnafın bu dileklerini ilgili mercilere ilettiklerini hatırlatan Başkan İba, sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla devletin uygulamaya aldığı ÖTV indiriminin, taksici esnafı tarafından memnuniyetle karşılandığını aktardı.

Başkan İba, 'ÖTV indirimi taksici esnafımızı memnun etti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye meclis üyeleri ile birlikte Adliye Sarayı Taksi Durağı, Ayşekadın Taksi Durağı, Erasta Taksi Durağı, Eski Devlet Hastanesi Taksi Durağı ve Merkez Taksi Durağı'nı ziyaret eden Başkan İba, taksici esnafı ile sohbet ederek yapılan çalışmalarla ilgili görüşlerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, şehiriçi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnafın aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyeceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdesi Edirneli taksicileri sevindirdi. Daha önce de taksici esnafı ile bir araya geldiklerini söyleyen Başkan İba, geçmişte olduğu gibi bugün de esnafın yanında olmaya ve taleplerini dinleyerek gereğinin yapılması noktasında ilgili mercilere iletmeye devam edeceklerini ifade etti.

"Bu düzenleme esnafımızı desteklemek için atılmış önemli bir adımdır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yapılan düzenlemeyle, taşıtlarını yenilemek isteyen esnafın ÖTV ödemek zorunda kalmayacağını söyleyen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, bu düzenlemenin, küçük işletmeleri ve esnafları desteklemek için atılmış önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Esnafların işlerini kolaylaştırmak ve maliyetlerini düşürmek için bu düzenlemenin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan İba, AK Parti olarak her zaman esnafların yanında olduklarını ve onların işlerini kolaylaştırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

"Esnaflarımızın güçlenmesi, Türkiye'nin güçlenmesi demektir"

 Bu düzenlemenin de bu sözlerinin bir göstergesi olduğuna değinen Başkan İba, "Esnafımıza destek olarak işlerini kolaylaştırmak her dönem önceliğimiz oldu. Esnaflarımızın güçlenmesi, Türkiye'nin güçlenmesi demektir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızın yanında olarak destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Taksi duraklarının yanı sıra bölgedeki kahvehanelerde de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan İba ve beraberindeki heyet, taleplerini dinleyerek not aldı.

Taksici esnafının gözlemlerinden yola çıkarak kentte eksik olan noktaların tamamlanması için devletin tüm imkanlarıyla çalışmaya devam edeceklerini aktaran İba, "Taksici esnafımız, nasıl Edirne'mizi karış karış gezmeye; araçlarıyla girmedik sokak bırakmamaya devam ediyorlarsa; biz de sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak ziyaret etmediğimiz hane elini sıkmadığımız vatandaş bırakmayacağız. 14 Mayıs'ta AK Parti kazanacak, Edirne kazanacak! Milletimiz kazanacak" dedi.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ