Başkan İba'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Edirne AK Parti İl Başkanı Belgin İba, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan İba'dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İba mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun en önemli adımlarından biri olan 23 Nisan'ın, tüm dünyada çocukların bayramı olarak kutlandığını belirterek, bu özel günün anlam ve önemine değindi.

              23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının dönüm noktası olduğunu ifade eden İba, "Bugün, tarihimizin en önemli günlerinden biri olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel günde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla milletimizin kendi kaderini tayin etme kararlılığını bir kez daha hatırlıyoruz" dedi.

              Çocukların geleceğin teminatı olduğuna dikkat çeken İba, "Bugün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocukların haklarına saygı duyulması ve eğitimlerinin en iyi şekilde sağlanması için çaba gösteriyoruz. Çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir geleceğe sahip olması için çalışıyoruz" diye konuştu.

               Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı, Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet andığını aktaran İba, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyor, gözlerinden öpüyorum." İfadelerine yer verdi.

              Dünyayı güzelleştiren yegane şeyin çocukların tebessümü olduğunu aktaran İba, mesajını şu sözlerle sonlandırdı: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Bu özel günü kutlayarak çocuklarımıza sevgi ve saygı göstererek, onların geleceğine sahip çıkmak hepimizin görevidir."
Haber Merkezi

HABER MERKEZİ