Başkan adayı Yıldırım, projelerini anlattı

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Muzaffer Yıldırım, hafta sonu gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesi yeniden yönetime aday olduğunu açıkladı ve projelerini anlattı.

Başkan adayı Yıldırım, projelerini anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne ASKF'de 1 Haziran'da gerçekleştirilen ancak çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 8 Haziran Cumartesi gününe ertelenen 16'ncı Olağan Genel Kurul öncesinde, federasyonun mevcut başkanı Muzaffer Yıldırım, yeni dönem için de aday olduğunu duyurdu. Açıklamasında, seçilmesi halinde uygulamayı planladığı projeleri ayrıntılı bir şekilde anlatan Yıldırım, yeniden seçilmesi durumunda amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştireceğini ve bu kulüplerin faaliyetlerini daha etkin bir şekilde sürdürebilmeleri için destek sağlayacağını belirtti. Sporun her kademesinde tecrübe sahibi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Amatör spor kulüplerinin gelişimi ve sporun yaygınlaşması için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Sporda 50 yıllık geçmişi geride bıraktığını anlatan Yıldırım, "Ben 1980 yılında Edirne Kirişhane'de başladım futbola. Ondan sonra Afyonspor, Keşanspor, Yedikule'de profesyonel futbol oynadım. Daha sonra Trakya Üniversitesi'nde işe girdim. Trakya Üniversitesi'nin BAL liginde hem şampiyonluk hem birinci lig, hem ikinci lig, hem üçüncülük dereceleri elde ettik. Yine oynadığım bütün takımlarda şampiyonluk derecelerinin hepsini yaşadım. Profesyonel takımlarda antrenörlük yaptım ki buna Edirnespor da dahil. BAL liginde şampiyonluk, süper amatör, birinci amatör, ikinci amatör. Artık bunları söylemekte çok da fazla üzerine gitmek istemiyorum. 50 yıldan beri sporun en altından gelip en üstüne kadar kişisel olarak yaşayabileceğim her şeyi yaşadım. Tek bir şey söylemek istiyorum; keşke Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun seçimlerinde sporcu olan, sporun içinden gelen birisiyle yarışsaydım çok daha mutlu olurdum bu konuda" dedi.

Edirne'de amatör spora yapmak istediklerini ekibiyle birlikte çalışıp, projeler ürettiklerini söyleyen Yıldırım, "Yıllardan beri gerek salonlarda, gerek spor sahalarında görülen bir sürü eksiklikler var. Biz de bu eksikliklerde dersimize çalışarak eğer yeni dönemde göreve gelirsek Edirne'nin sporunda bir atılım yapmayı düşünüyoruz. " diye konuştu.

Yeni dönemde, amatör spor kulüplerinden sezon başı katılım ücreti almayacaklarını ifade eden Yıldırım, "Futbol takımlarının sezon başı katılım ücretleri var. Her sene bunların miktarı değişiyor. Zaten son birkaç yıldan beri biz Edirne valimizle bu projeyi yapıyoruz. Sayın valimiz de bu konuda gerçekten çok destek olup bu kulüplerin katılım paylarını ödediler şimdiye kadar. Yine önümüzdeki yıllarda kulüplerden katılım payı almayacağız. Valilik vermese de biz başka kaynak bulup bu katılım paylarını biz ödeyeceğiz kulüpler adına. Antrenör sözleşmeleri de buna dahil. Yaklaşık 4-5 bin lira bir tane antrenörün tutuyor. Bunu da ilk defa burada söylüyorum. Tüm kulüplerimizin antrenör sözleşmelerinin ücretini biz karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyan öğrencilerin, spor kulüplerinde staj yapmaları için de çalışmaları olduğunu kaydeden Yıldırım, "Fakülte'nin dekanıyla görüşme yaptık, bir protokol hazırladık. O hazırladığımız protokol üniversitenin hukuk kurulunda da geçti, şu anda imza aşamasında en kısa zamanda imzalanacak. Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi'ndeki okuyan, antrenörlük ve yöneticilik bölümü öğrencilerinin ASKF üyesi spor kulüplerimizin tüm branşlarında staj yapmaları, o stajlarını bizim kulüplerimizde tamamlamaları konusu" şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi rektörlüğüyle de iş birliği yaparak, üniversitenin içerisinde bir sporcu sağlık merkezinin kurulmasını amaçladıklarını dile getiren Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sporcu sağlık merkezinin kurulmasındaki amacımız da şu; biliyorsunuz sezon başında sporcuların tamamı lisansların sağlık raporu alması gerekiyor. Bu sağlık raporlarında da özellikle yaşı büyük oyuncuların kardiyolog raporu olmadan lisanslar imzalanmıyor. Bizim bu projemizde rektörlükle iş birliği yapıp sezon başı en azından sporcuların sağlık raporu çıkartırken bir kan tahlili, bir EKG gibi çok basit ve önemli şeyleri yaptırıp kardiyolog raporu da alıp bunların lisanslarının yine doktorlar, uzmanlar tarafından imzalanması. Yine rektörlükle işbirliği yapıp Saraçhane, Yıldırım ve Yeni İmaret'teki sahalarda intörn doktorların burada maçlarda görevlendirilmesi, bu konuyu çok önemsiyorum.

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ve Edirne TÜFAD'ı bir çatı altında toplamak. Bununla ilgili de şu anda Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği'nin bulunduğu yer belediyenin yeri. Onunla ilgili arkadaşlarımız şu anda proje çalışması yapıyorlar. Projeyle yapılacak tesisin alt katında 150-200 kişilik bir konferans salonu, üst katında ASKF, yine üst katında Fuar Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği, diğer tarafında da TÜFAD'ın aynı bina ve aynı çatı altında toplanmasını hedefliyoruz. Çünkü ilçelerde gelecek spor kulübü yöneticilerinin burada sporla ilgili ihtiyaçlarının tamamının tek binada görülmesini istiyoruz. Çünkü ASKF şehrin girişinde Hakemler Derneği ortada, TÜFAD'ın yeri başka bir yerde, kulüp yöneticilerinin böyle gezmemeleri için Edirne'nin de bence çok büyük bir ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi de sayın milletvekilimiz Fatma Aksal'la görüştük. Bu projeyi Ankara'ya götürecek, onunla beraber Gençlik Spor Bakanlığı'na ve Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'ne de birlikte gideceğimizin sözünü verdi. Biz de onların sözüne güvenerek projeyi yapıp Ankara'da. kapı kapı dolaşıp projeyi hayata geçireceğiz."

Yıldırım, Cumartesi günü saat 13.00'da gerçekleştirilecek genel kurulda, 89 kulüpten toplam 266 delegenin oy kullanacağını da sözlerine ekleyip, "Burada şunu da söylemek istiyorum özellikle; bu seçimdir, Edirne'nin geleceğine spor kulüplerinin delegeleri, spor kulüpleri karar verecektir. Biz projelerimizi sunduk. Artık bundan sonrası spor kulüplerine kaldı. Bu bir yarıştır, iki tane arkadaşız. Kulüpler kimi tercih ederse Edirne'nin sporuna onların yönetimi karar verecek, onlar yön verecek. Ben sağlıklı bir şekilde seçim olmasını diliyorum. Burada çıkacak her sonuca da her iki tarafın da saygı göstermesini istiyorum" diye konuştu. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar