Balkan şehirleriyle ilişkiler güçlenecek

Edirne Valiliğince kurulan Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformunun Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi.

Balkan şehirleriyle ilişkiler güçlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformunun Danışma Meclisi Toplantısı Devecihan Kültür Merkezinde Edirne Valisi Yunus Sezer Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı, platformun planlandığı çalışmalar hakkında bilgi verilmesiyle başladı. Ardından konuşmalara geçildi.

Edirne’nin Balkanların önemli merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Platform yoğun istişarelerle 3 ay önce kuruldu. Birçok kesim bir araya geldi ne yapılabilir diye. Birçok kurum ve kuruluş birbirinden bağımsız şekilde Balkanlarla çok iyi ilişkiler içerisinde. Bu ilişkilerin sistemli bir şekilde devam etmesi ve gelişmesi için bu platform kuruldu. Hem bizler içi hem de bizden sonra gelecek idareciler için bağlayıcı olacağı kanaatindeyiz. Platformla ilgili 8 tane çalışma grubu kuruldu. Buradaki amacımız STK’ların birbirlerini görmeleri. Eğitimle ilgili ortak projeler oluşturmak. Bir kurumdan personel desteği verilirken bir kurumdan mali kaynak sağlamak diğer kurumun ise yer sağlaması. Burada ortak amaç aynı. Dolayısıyla amaçlarımıza daha hızlı ulaşacağız.” Şeklinde konuştu.

Platformun üç ay önce kurulduğunu belirten Sezer, “Birçok kesim bir araya geldi ne yapılabilir diye. Birçok kurum ve kuruluş birbirinden bağımsız şekilde Balkanlarla çok iyi ilişkiler içerisinde. Bu ilişkilerin sistemli bir şekilde devam etmesi ve gelişmesi için bu platform kuruldu. Hem bizler içi hem de bizden sonra gelecek idareciler için bağlayıcı olacağı kanaatindeyiz. Platformla ilgili 8 tane çalışma grubu kuruldu. Buradaki amacımız STK’ların birbirlerini görmeleri. Eğitimle ilgili ortak projeler oluşturmak. Bir kurumdan personel desteği verilirken bir kurumdan mali kaynak sağlamak diğer kurumun ise yer sağlaması. Burada ortak amaç aynı. Dolayısıyla amaçlarımıza daha hızlı ulaşacağız.” Dedi.

Eğitim, kültür, sağlık, spor, sanayi bütün kapsamlarda sürdürülebilir ilişkiler geliştirmek istediklerini dile getiren Sezer, “Balkanlar’daki soydaşlarla kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmak için çalışacağız. Umuyorum ki bu sene platform dört dörtlük bir şekilde kurumsallaşacak. Önümüzdeki yıllarda Balkanlar denildiğinde Edirne’nin akla geleceği, birçok konferansın burada yapılabileceği bir cemiyet hazırlanacaktır. Burada Edirne olarak güzel bir birlikteliğimiz var. Belediyelerimizde ve sivil toplum kuruluşlarımızla oluşturduğumuz birliktelik atmosferini kardeş Balkan ülkelerine de taşımak istiyoruz. Bu yılı kendimizi tanıtma ve her yere ulaşma yılı olarak görüyoruz. Birçok kişiye ulaşacağız ve kurumsal hale geleceğiz.” İfadelerini kullandı.

Sezer, Dış temsilciliklerle beraber program hazırladıklarını aktardı.

Birçok kişiye ulaşacaklarını ve kurumsal hale geleceklerini vurgulayan Sezer, “Umuyorum ki bu sene platform dört dörtlük bir şekilde kurumsallaşacak. Önümüzdeki yıllarda Balkanlar denildiğinde Edirne’nin akla geleceği, birçok konferansın burada yapılabileceği bir cemiyet hazırlanacaktır. Burada Edirne olarak güzel bir birlikteliğimiz var. Belediyelerimizde ve sivil toplum kuruluşlarımızla oluşturduğumuz birliktelik atmosferini kardeş Balkan ülkelerine de taşımak istiyoruz. Bu yılı kendimizi tanıtma ve her yere ulaşma yılı olarak görüyoruz.” Dedi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da platformun Balkanlar için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ise Balkanlar’la Edirne’nin ilişkilerinin çok iyi olduğunu aktardı.

Platformun hayırlı olmasını dileyen Aksal, bu ilişkilerin daha da geliştirilmesi için platformun önemine dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük de platformun oluşturulması süresince ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Yörük, amaçlarının Edirne’yi Balkanların çekim noktası haline getirmek olduğunu vurguladı.