Motokros pistinin kiralanması görüşülecek

Edirne İl Genel Meclisi toplantısında Motokros pisti 10 yıllığına film platosuna kiralanması görüşüldü.

Motokros pistinin kiralanması görüşülecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayının ilk toplantısı gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda Edirne Valisi Yunus Sezer tarafından gönderilen talep yazıları okundu.

Toplantıda Makedon Kulesi’nin Edirne İl Kültür Turizm Müdürlüğüne tekrardan 25 yıl süreyle kiralanması görüşülerek İdare ve Mali İşlere sevki oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Bundan 6 yıl önce il genel meclisinde Makedon kulesi aslını ve yanında bulunan dükkânları Kültür müdürlüğüne verildiğini ve Kaleiçi’ndeki eski Edirne Valiliği ile takas ettiklerini söyledi.  Geçmiş, tekrardan 25 yıllığına İl kültür Turizm müdürlüğüne tahsis olarak vereceklerini aktardı.

Mülkiyeti Hazineye ait Edirne İl Özel İdaresine tahsisli olan Musabeyli Köyü’nde ham toprak vasıflı toprakların bulunduğu toplam 103 milyon 881 bin 82 metrekare yüzölçümlü alanın film platosu olarak 10 yıllığına kiraya verilmesi turizm komisyonuna sevkini meclis üyelerine sunularak oy birliği ile kabul edildi. 

Platonun kente katkı sağlayacağını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, platonun İl Özel İdaresi’ne de gelir sağlayacağını belirtti.

Vali Sezer tarafından gönderilen talep yazılarının okunmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna geçildi. Boşalan Kadroların İptali hakkındaki raporu komisyon adına Komisyon Başkanı Şenol Kılıç okudu.

Kılıç, Köy Hizmetleri döneminden İl Özel İdaresine aktarılan ve şahsa bağlı kadrolardan 3 düz işçi, 5 İş Makine Şoförü, 1 Sondaj İşçisi, 2 Asfalt Serici Operatör Yardımcısı emekli olması sebebiyle kadro ihdas cetvelinde bulunan 3 düz işçi, 5 İş Makine Şoförü, 1 Sondaj İşçisi, 2 Asfalt Serici Operatör Yardımcısı kadrosunun iptal edilmesinin uygunluğuna komisyon tarafından karar verildiğini söyledi.

Rapor meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Ardından Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyon raporu Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu tarafından okundu.

Şükrüpaşa Anıt Mezarı ve Tabyaları Buçuktepe Mezarlığı Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2024 yılı yatırım programına alınıp alınmayacağı komisyon tarafından incelendi.

Edirne Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Şükrüpaşa Anıtı ve Kıyık Tabyası restorasyon maksadıyla Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından teslim alındı.

Projelerin yapımı için sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı.

Gündoğdu, ihalesi yapılan 1. Etap uygulama işi ile ilgili sözleşme imzalanarak yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını belirtti. Gündoğdu, yüklenici firma tarafından şantiye çalışmalarının başladığını ve 2024 yılının Haziran ayının sonunda biteceğini söyledi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN