Ayçiçeğinde Ön Alım Fiyatı Belli Oldu

   Trakya Birlik, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ön alım fiyatını ton başına 15 bin lira olarak açıkladı.

Ayçiçeğinde Ön Alım Fiyatı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

             

                Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan Trakya Birlik’ten üreticilerin merakla beklediği açıklama geldi. Yurdun en büyük yemeklik yağ üreticilerinden bir tanesi olan Trakya Birlik’ten yapılan açıklamada yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeğine ton başına 15 bin lira avans ödemesi yapılacağını belirtildi.

Türkiye’nin ayçiçeği ihtiyacının çok büyük bir bölümünün karşılandığı Trakya’da hasadın bitmesinin ardından üreticilerin Trakya Birlik’ten sabırsızlıkla beklediği ön alım fiyatı açıklandı.

Buna göre Trakya Birlik, yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 15 bin lira avans ödemesi yapacak.

Birlikten yapılan açıklama ise şöyle: “Birliğimizce Ayçiçeği avans  ödemesi  yüzde 44  hamyağ oranlı ayçiçeği için 15 bin TL/ton, olarak belirlenmiştir. Piyasa koşulları çerçevesinde ön alım fiyatımız bilahare belirlenecektir. Tüm ortaklarımıza hayırlı olmasını dileriz.”Ayçiçeğini hasat etmiş ve Trakya Birlik’e döküm yapmış olan üreticilere de fark ödemesinin de belirleneceği belirtilen açıklamada, yağ oranı yüzde 44’ün üzerinde çıkan ürünler ise yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirileceği bilgisine yer verildi.

Türkiye'nin önemli üretici kooperatiflerinden ve yağ üreticilerinden olan Trakya Birlik, 2022 yılında Tekirdağ'daki tesislerinde yılda 72 bin ton ayçiçeği yağı üretti.. Çorlu ilçesindeki Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesislerinde 6 ana, 14 yardımcı olmak üzere 20 ünitede yağ üretimi gerçekleştirdi.

 

KUMRU ÖNGÜN