Gurbetçi Sezonu Bitince Komşu Akın Etti

  Gurbetçi sezonunun bitmesinin ardından, Edirne'de her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'na komşu ülke Bulgaristan vatandaşlarının ilgisi arttı.

Gurbetçi Sezonu Bitince Komşu Akın Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa’da çalışan Türk vatandaşlarının sezonu bitti. Haziran Ayı başından, Eylül Ayı ortasına kadar devam eden gurbetçi sezonu geride kaldı. Sezon boyuncasınır kapılarında oluşan yoğunluk nedeniyle Edirne’nin ekonomisine büyük girdi sağlayan Bulgar vatandaşları kente olağandan daha az geliyordu.
Gurbetçi sezonunun bitmesi ile birlikte komşu Bulgaristan vatandaşlarının Edirne’ye gelişleri de arttı. Bulgaristan vatandaşlarının her hafta akın ettiğiUlus Pazarı’dadolup taştı. Ulus Pazarı, sezonda gurbetçilerle dolup taşarken sezonun bitmesi ile birlikte bu kez de komşu ülkenin vatandaşlarını ağırlamaya başladı. Pazar esnafının yüzü ise hem gurbetçilerle hem de Bulgar vatandaşlarının gelişi ile güldü.

Arazisi Satılmak İsteniyor

Öte yandan Edirnelilerin tepkisine rağmen bir süredir arazisi satılmak istenen Ulus Pazarı için gerçekleştirilen ikinci satış ihalesine de katılım gerçekleşmedi.