Ayçiçeği için artırılan mazot ve gübre desteği üreticiyi sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesi üreticinin yüzünü güldürdü. Ayçiçeği üreticilerine destekleri duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçinin mazot ve gübre desteklemelerinde yüzde 257'lik artış gerçekleştirileceğini açıkladı.

Ayçiçeği için artırılan mazot ve gübre desteği üreticiyi sevindirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yağlık ayçiçeği desteklemelerinde artış olacağı açıklandı. Çiftçinin mazot ve gübre desteğinin yüzde 257 oranında artırılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üreticinin yüzünü güldürdü.

Ayçiçeğinde 2023 yılı mazot ve gübre destekleri dekar başına 37 liradan yüzde 195 artışla 109 liraya, fark ödemesi 50 kuruştan, 70 kuruş seviyesine yükseltildi. Artırılan desteklemeler ile birlikte pamuk ve ayçiçeğinde tüm zamanların üretim rekorunun  kırılacağını hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 550 bin ton ayçiçeği üretimi beklediklerini aktardı.

Sen üret yeterli anlayışla çiftçiye üreticiye desteklemelerin tüm hızıyla sürüyor. Ayçiçeği üreticisine yapılacak toplam destekleme dekar başına 297 lirayı bulacak. Ayçiçeğinde toplam destekleme kilogram başına 1 lira 11 kuruş olarak üreticiye yansıtılacak.

Yenice Köyü’nde 50 yıldır üreticilik yapan 62 yaşındaki Engin Özel, desteklemelerin devam etmesi halinde üretimin daha da çoğalacağını söyledi.

Desteklemelerdeki artışın üreticiye can suyu olduğunu ifade eden Özel, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Desteklemelerle birlikte üretim daha da artacaktır. Umuyoruz ki bu yıl çok bereketli geçecek. 2023 yılında artan desteklemelerle birlikte rekor üretim rakamına ulaşmak istiyoruz.” Dedi.

Sinanköy’de 30 yıldır üreticilik yapan Veysel Şen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı desteklemelerin çiftçiye müjde olduğunu kaydetti.

Yeni desteklemelerin eski rakamlara göre çok daha iyi olduğunu aktaran Şen, çiftçilerin desteklenmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

Kaliteli ürünün ve kaliteli tarım arazilerinin desteklenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Şen, “Desteklerle üretimi daha yüksek rakamlara çıkaracağımızı umuyorum. Hem hava şartlarının çiftçiler için iyi gitmesi hem de açıklanan desteklemelerin ardından bu yıl rekor bir üretim gerçekleşebilir.” İfadelerini kullandı.

Barış Karapaça