Yaşagör 'Zincir marketler küçük esnafı yok etmeye çalışıyor'

Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gündemde olan zincir marketlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşagör, '3 harflilerle ilgili mücadelemizi yıllardır sürdürmeye çalışıyoruz. Burada yaptığımız mücadelede eşit şartlarda yapmıyoruz. Dolayısıyla devamlı zor durumda kalan küçük esnaf oluyor. Bu 3 harflilerden bir markaya ait olanda bile 10 bin şubeden bahsediliyor. Bunlar küçük esnafı yok etmeye çalışıyorlar.' Dedi.

Yaşagör 'Zincir marketler küçük esnafı yok etmeye çalışıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zincir marketler hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, küçük esnaflar olarak yıllardır mücadele ettiklerini vurguladı.

                Zor durumda kalan tarafın her zaman küçük esnaf olduğunu söyleyen Yaşagör, zincir marketlerin küçük esnafı yok etmeye çalıştığını belirtti.

                Zincir marketlerin büyümesinin küçük esnafı zor durumda bıraktığını dile getiren Yaşagör, “Biz de bu zor şartlar altında mücadelemizi sürdürmeye çalışıyoruz. Ama bu perakende ticareti yasasını düzenlenmesi sırasında dikkate alınmayan bazı hususlar vardı. Bunların büyüdükçe tekelleşmeye gittikleri fark edildi. Bir markanın 10 bin şubesi olunca oturduğu yerden tüm şubelerde aynı fiyatları belirlediklerinde yükseltebiliyorlar. Bunlar vatandaşın cebinden istedikleri an daha fazla para alabiliyorlar. Bunların karşısında perakende ticareti yasasını düzenlenmesi ve belli kurallar çerçevesine getirilmelidir. Küçük esnafın da yaşaması için destekler arttırılmalı ki bu zincir marketlerle daha fazla mücadele edebilelim.” Dedi

Tarım Kredi Kooperatifleri ile ilgili çalışmaların henüz başlamadığını hatırlatan Yaşagör, pilot olarak seçilen illerde çalışmaların başladığını Edirne’de ise yakın zamanda başlayacağını aktardı.

Tarım Kredi Kooperatiflerince desteklemeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Yaşagör, küçük esnafın yaşayabilmesi için desteklerin önemli olduğunu ifade etti.

Küçük esnafın zincir marketlerle rekabet edecek gücü ancak destekle mümkün sağlayabileceğini dile getiren Yaşagör, “Vatandaşın şikâyeti de fiyatların çok yükselmiş olmasıdır. Küçük esnaf piyasayı çok yakından takip edemeyebiliyor. 10 bin şubesi olan firmalar piyasayı da daha yakından takip edebiliyor ve gelebilecek fiyatları uygulayabiliyorlar. Dolayısıyla vatandaşlardan küçük esnafa destek bekliyoruz. Yerel esnaftan alışverişini yap, evine yakın bakkalından gıda alışverişini yap ve yerel esnafına sahip çık diyoruz.” Diye konuştu Barış Karapaça