Avukat Hakları Merkezi basın açıklaması yaptı

Edirne Barosu Avukat Hakları Merkezi tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Ataol Aydın, avukat ihlallerine karşı kararlılıkla yapılanmaya devam ettiklerini vurguladı.

Avukat Hakları Merkezi basın açıklaması yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Barosu Binası önünde Baro Avukat Hakları Merkezince basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklaması Edirne Barosu Avukat Hakları Komisyon Üyesi Ataol Aydın tarafından okundu. Aydın, bu yıl Avukatlar gününü kutlamadıklarını, deprem felaketi nedeniyle yaşamını yitiren meslektaşlarının keder ve saygıyla andıklarını belirtti.

Pandemiden bu yana 24 avukat ve stajyer avukatın yaşamına son verdiğini hatırlatan Aydın, “Yaşamına son veren meslektaşlarımızın sayısı her geçen yıl bir önceki yıla göre artış göstermekte, en acısı da bu üzücü tabloya bakıldığında yaşamına son veren meslektaşlarımızın büyük çoğunluğunun genç meslektaşlarımız olduğu görülmektedir. Nitekim, mesleğini yaparken rantla, siyasetle, liyakatsizlikle, adam kayırmacılıkla ve tutulan köşebaşları ile mücadele etmek zorunda olan avukat, adliye koridorlarında ve civarında da mevzuata aykırı çalışan arzuhalcilerle, iş takipçileri ve rekabet yasağına aykırı çalışan meslektaşıyla da mücadele etmeye mahkumdur. İçerde ve dışarda verilen tüm bu mücadelede de gerçek anlamda yalnızdır. Avukat Hakları Merkezi olarak varlık gösterme gayretimiz bu anlamda da derinlik kazanmakta, mesleğimizi yıpratan her hukuksuzlukla topyekun savaşma amacımız da önem arz etmektedir.” Dedi.

Avukatların can güvenliklerini sağlayamadığını dile getiren Aydın, mesleklerini icra ederken adliyede darp edilmiş birçok meslektaşlarının olduğunu aktardı. Mesleklerini icra ederken çok ağır sorumlulukları olduğundan bahseden Aydın, risk altında çalıştıklarına değindi.

Avukat ihlallerine karşı Avukat Hakları Merkez ve Komisyonları olarak kararlılıkla yapılanmaya devam ettiklerini vurgulayan Aydın, “Ülkemizin tüm barolarında mevcut ‘’Avukat Hakları Merkez ve Komisyonları’’ olarak her birimiz kendi ilimizde yaşanan avukat hakkı ihlallerine anında müdahale edebilecek bir yapılanmada her geçen gün artan bir kararlılık ve sayıyla yer alıyoruz. Bu anlamda da hiçbir meslektaşımızın ayağına değecek taşın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğimizi yinelemekten de onur duyuyoruz.” Şeklinde konuştu. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN