Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 92'nci yılı kapsamında Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan konser düzenledi.

Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

                Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu binasında düzenlenen "Atatürk'ün Edirne'ye Geliş Yıl Dönümü" özel konseri günün anlam ve önemi dolayısıyla ücretsiz olarak gerçekleştirildi.
                "Atatürk'ün Edirne'ye Geliş Yıl Dönümü” özel konserinin Atatürk’ün sevdiği 14 eserden oluştuğunu belirten Sanat Yönetmeni Yıldıray Öztürk, “Her yıl 21 Aralık tarihinde Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin yıldönümünde konserlerimizi düzenliyoruz. Halka açık ve ücretsiz bir şekilde konserlerimizi icra ediyoruz. Bugün 14 eser seslendirdik. Atamızın 92 yıl önce geldiği tarihte Belediye binasında düzenlenen bir akşam toplantısında mali sanatçıların huzurunda seslendirdiği eserleri seslendirdik. Atamızın sevdiği beğendiği eserleri hem atamızı yad ederek hem de sanat severlerin dinletisine sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.
                Topluluk tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiğin ve mali sanatçıların seslendirdiği 14 eser müzik severlerin dinletisine sunuldu.
Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ