• Haberler
  • Edirne
  • Ata toprağı İpsala'dan Samsuna ulaştırılmak yola çıktı

Ata toprağı İpsala'dan Samsuna ulaştırılmak yola çıktı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evinin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak bisikletçiler tarafından Edirne'ye getirildi.

Ata toprağı İpsala'dan Samsuna ulaştırılmak yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evinin bahçesinden Samsun'a ulaştırılmak üzere alınan toprak bisikletçiler tarafından Edirne'ye getirildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) tarafından organizasyon düzenlendi. Organizasyon çerçevesinde Atatürk'ün Selanik'teki evinden alınan toprak, Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi bisikletçiler tarafından Edirne'nin İpsala İlçesi'ndeki Sınır Kapısı'na getirildi.

Sınır kapısında düzenlenen törende Türk bayrağına sarılı toprak, Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna'ya teslim edildi.

KARDEF Başkanı Salih Meriç, projeyi 2019’dan bu yana devam ettirdiklerini söyledi.

Ata toprağının Selanik’ten alınarak 14 il ve bin 350 kilometre yol kat edeceğini belirten Meriç, “Bundan 4 gün önce Selanik'teki Atatürk Evi'ne gittik, sayın başkonsolosumuzdan aldığımız Türk bayrağı ve Ata toprağını yola çıkarttık. Batı Trakyalı ROBİS Bisiklet Kulübü üyesi bisikletçiler bugünkü etabı tamamlayarak Edirneli sporculara İpsala Sınır Kapısı'nda toprak ve bayrağı takdim ettiler" dedi.

ROBİS üyesi Ali Kayrak, Ata toprağını taşımaktan onur duyduğunu söyledi.  Bisiklet Federasyonu Edirne Temsilcisi Utku Zorlutuna toprağı teslim alarak Samsun’a doğru devam edilecek yolcuğun İpsala Sınır Kapısı’ndan başlayacağını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet sporcuları olarak Edirne etabını gerçekleştireceklerini belirten Zorlutuna,  "40 kilometrelik bir mesafemiz var Tekirdağ il sınırına kadar. Akabinde toprağı Tekirdağlı bisiklet sporcularına teslim edeceğiz. Selanik'te başlayan tur 19 Mayıs'ta Samsun'da son bulacak. Her il kendi bisiklet sporcularıyla tura katılacak. Biz de bu onurlu turda yerimizi aldık" dedi.

Düzenlenen tören ve yapılan açıklamanın ardından Zorlutuna ve beraberindeki 4 bisikletçi Samsun’a doğru yola çıktı.

Ata toprağı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun'a ulaştırılacak.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar