• Haberler
  • Edirne
  • Genç Kızılay Gönüllülerinden teşvik çalışması

Genç Kızılay Gönüllülerinden teşvik çalışması

Türk Kızılay Edirne Şubesi Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından vatandaşlara broşür dağıtılarak kan vermeye davet edildi.

Genç Kızılay Gönüllülerinden teşvik çalışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay Edirne Şubesi Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından vatandaşlara broşür dağıtılarak kan vermeye davet edildi.

Edirne’de 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” dolayısıyla kentin en işlek caddelerinden olan Saraçlar caddesinde engelli vatandaşlara yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Türk Kızılay Edirne Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte Genç Kızılay Gönüllüleri Engelliler Haftası’na özel düzenlenen parkurlar vatandaşların empati kurmalarını sağladı.

Gönüllü öğrenciler etkinlik kapsamında bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti.

Saraçlar Caddesi’nde kurulan Kızılay standında görme engellilerin çektiği zorluklara karşı kurulan parkurları vatandaşlar da test etti. Parkuru test eden vatandaşlar, etkinliğin çok faydalı olduğunu görme engelli bireylerle empati kurabildiklerini söyledi.

Parkur Görevlisi Esma Nur Zengin, görme engellilerin ve diğer engelli vatandaşların çektiği zorlukları vatandaşların tecrübe ettiğini belirtti.

Zengin, standın vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Vatandaşlara seslenen Kan Bağış Kazanım Uzmanı Şahan Özgenç ise sağlıklı her bireyin empati kurmasını istedi.

Kan bağışı çağrısında bulunan Özgenç, her bireyin yakınının veya ailesinin kana ihtiyacı olabileceğinden bahsetti.

“SENİN 15 DAKİKAN BİR HASTANIN ÖMRÜ OLSUN”

Özgenç, bir kan bağışının neredeyse 3 kişiyi kurtarabileceğini, Ramazan ayından sonra kan bağışının da arttığını ifade etti.

Çok daha yüksek sayılara ulaşıp bölgedeki kan ihtiyacını karşılayacak seviyeye gelmek istediklerini belirten Özgenç, kalabalık alanlarda yapılan etkinliğin katılım sayısını arttırdığını dile getirdi.

Lise öğrencisi Bartu Bayraktar da gönüllü çalışmaktan gurur duyduğunu ve keyif aldığını dile getirdi.

Çocuklara balon yetişkinlere ise broşür dağıttıklarını aktaran Bayraktar, herkesi kan bağışına davet etti.

Fahrettin Baydar